Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2005

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ο Σωτήρης, ο SOTRIS και η... τρικυμία!

Ολίγον από… τρικυμία εν κρανίω φανερώνει η επιστολή απάντησης της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία πάντως -δεν μπορούμε να μην το πούμε- προσφέρει και… χαμόγελο στους αναγνώστες της.

Πρώτα πρώτα μένουμε ”έκπληκτοι” από το γεγονός ότι ο ιθύνων νους και βασικός μέτοχος της εταιρίας, η κ. Αναστασία (σ.σ. για τους φίλους Νατάσσα) Μπουγιατιώτη, όσο και έτερος των βασικών μετόχων, ο κ. Λεωνίδας Γκούμας, παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο επικαλούμενοι… προσωπικούς λόγους, ο ένας μετά τον άλλο κι ενώ η εταιρία… κατέρρεε!!!



”Μ’ έκανες και γέλασα κι έχω και τον άντρα μου… άρρωστο” που λέει ένας φίλος μου!!! Διότι είναι μάλλον φαιδρό να δίνονται ακόμη τέτοιες απαντήσεις στις αρχές, όταν μάλιστα εκκρεμεί σειρά ελέγχων στην εταιρία.



Ακόμη πιο ωραία όμως είναι τα υπόλοιπα, όπως το γεγονός ότι η εταιρία λέει στην ίδια επιστολή ότι το ρόλο του στρατηγικού επενδυτή δεν θα παίξει ο κ. Σωτήριος Μήλιος (που μετέχει ήδη ως μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο), αλλά η εταιρία SOTRIS ATEBE, στην οποία (όμως) ο ίδιος είναι μοναδικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος!!!

Δεν είναι λοιπόν Μήλιος, είναι… SOTRIS κατά το ”δεν είναι Γιάννης, είναι… Γιαννάκης”.

Ας το προσπεράσουμε όμως, διότι δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη εταιρία έχουν την τάση να αυτοαναιρούνται μέσα σε μια και μόνο επιστολή.

Διότι σε ένα σημείο λένε ότι ”η εν λόγω εταιρεία (σ.σ. η SOTRIS) έχει εκφράσει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την είσοδό της στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας μας, έχει δε ήδη προβεί σε αγορά μετοχών παλαιών μετόχων και βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αγοράς επιπλέον μετοχών”.

Και στην επόμενη παράγραφο λένε ότι ”Η τελική απόφαση για τη συμμετοχή της ή μη στην εταιρεία μας ως στρατηγικού επενδυτή θα ληφθεί από την ίδια την εταιρεία SOTRIS TEXNIKH A.T.E.B.E κατά την απολύτως ελεύθερη κρίση της”.

Το οποίον προφανώς σημαίνει στην ελληνική ότι ως τώρα είναι… τακτικός επενδυτής και ουχί… στρατηγικός!!!

Προσέξτε τώρα τα ”προαπαιτούμενα” που φέρεται να θέτει ο νέος στρατηγικός επενδυτής: ”Την επιτυχή ολοκλήρωση των ελέγχων, την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας μας στη ΝΕΧΑ, την επίτευξη συμφωνίας με την Τράπεζα EFG EUROBANK και την απόκτηση ικανοποιητικού αριθμού μετοχών”.

Ένα έχουμε να πούμε επί όλων αυτών, για να το σοβαρέψουμε και λίγο το θέμα.

Η υπόθεση θέλει τεράστια προσοχή από την πλευρά των αρχών. Οι ημέρες μέχρι τη λήξη του τριμήνου από την αναστολή τελειώνουν.

Και δεν είναι δυνατόν να ξαναμπεί η εταιρία στο ταμπλό παρά μόνον αν υπάρχει ”τσιμεντένια” ενημέρωση για το τι έχει συμβεί, ποιοι τυχόν ενεπλάκησαν, ποια είναι τα οικονομικά δεδομένα, τι ακριβώς θα προσφέρει ο νέος στρατηγικός επενδυτής, με ποιους όρους θα γίνει όποια συμφωνία γίνει με τράπεζες και ποιες οι πραγματικές προοπτικές της εταιρίας εφεξής.

Εκτός αν θέλουμε να σημαδέψει ακόμη περισσότερο αυτή η υπόθεση την ιστορία της ”νέας” Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v