Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2005

Η ΕΕΧΑΑ τα παράπονα και οι ιστορίες με... δράκους

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στους επενδυτές η επιστολή της ΕΕΧΑΑ (της ένωσης εισηγμένων που είναι ”θυγατρική” του ΣΕΒ) προς το υπουργείο Οικονομίας, αφού, τουλάχιστον όπως μεταφέρθηκε σε δημοσίευμα εφημερίδας, μάλλον προκαλεί το ”κοινό αίσθημα” των επενδυτών.

Κι αυτό γιατί ενώ κάνει λόγο για ”χαράτσια” που ”πνίγουν” την επιχειρηματικότητα, είναι προφανές ότι κατά ένα σημαντικό μέρος τουλάχιστον αναφέρεται στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την κατάχρηση αγοράς, και ιδίως στο ύψος των προστίμων και τις λοιπές κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση χειραγώγησης, εσωτερικής πληροφόρησης και άλλων παραβάσεων ενάντια στους επενδυτές και στην αγορά!

Τα ακούν αυτά οι επενδυτές, αγαπητοί κύριοι, της ενώσεως και, αγαπητοί αρμόδιοι, του υπουργείου Οικονομίας και τους πιάνουν είτε τα γέλια είτε τα κλάματα.

Εάν υπάρχει κάτι από το οποίο έχει ανάγκη η αγορά και οι εισηγμένες επιχειρήσεις (οι σοβαρές) είναι να επανέλθουν οι επενδυτές στην αγορά.

Και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει αυστηρό θεσμικό πλαίσιο, αυστηρές κυρώσεις και πάνω απ’ όλα τα μέτρα αυτά ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.

Είτε αρέσει είτε όχι στους κυρίους του συνδέσμου, η περίοδος 1999-2000 και τα όσα έγιναν σε αυτή έχει περάσει στη συνείδηση των επενδυτών ως έγκλημα με πολλούς θύτες και ακόμη περισσότερα θύματα.

Όσο για εκείνους που λένε ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν είναι τόσο αυστηρά όσο ΘΑ γίνουν στη χώρα μας τα πράγματα, τους συνιστούμε να δουν πώς λειτουργούν εκεί οι εισηγμένες, τι ”κουλτούρα” έχουν, πώς λειτουργεί εκεί το σύστημα και να το… ξανασκεφτούν.

Διότι αλλέως δείχνουν ότι συνεχίζουν τις ιστορίες με... δράκους και απλώς γίνονται… γραφικοί!

ΥΓ.: Η μείωση του ύψους των προβλεπόμενων προστίμων και ο περιορισμός των κυρώσεων απο το στάδιο του νομοσχέδιο ως το νόμο ήταν περίπου... νομοτέλεια, αφού υπήρχε αντίδραση από όλους τους φορείς της αγοράς. Το -γνωστό πλέον- αποτέλεσμα θα το δούμε σε όλο του το εύρος τη Δευτέρα, στην επίσημη παρουσίαση του νόμου.

Μην το παρακάνουμε, όμως, διότι υπάρχει και η κοινή γνώμη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v