Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2013

Τα παραλειπόμενα του ραντεβού Σαμαρά-ΣΕΒ

Τα παραλειπόμενα του ραντεβού Σαμαρά-ΣΕΒ
Το υπέρμετρο ενεργειακό κόστος, που ροκανίζει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας, είχε πρωτεύουσα θέση στην ατζέντα της συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Όπως μαθαίνει ο ΧΑΜ, ο επικεφαλής του Συνδέσμου τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε ένα χρόνο, το κόστος ενέργειας για τη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 35%. Και αυτό όχι μόνο από τις ανοδικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων, αλλά από την επιβολή φόρων στο ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο και κυρίως από την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ.

Ακόμη, στον Πρωθυπουργό έθεσε και το γνωστό θέμα μερικής ανάκτησης από τη βιομηχανία του επιπλέον κόστους που προκαλεί η αγορά ρύπων, στο πλαίσιο των κατευθυντήριων οδηγιών που εξέδωσε η ΕΕ.

Όπως έχει αναφέρει και το euro2day, το μέτρο, άρχισαν να αξιοποιούν οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, επιδιώκοντας να στηρίξουν τη βιομηχανία τους. Στην Ελλάδα ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις, τίποτε δεν έχει γίνει ακόμη.

Ο Πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έδειξε ότι έχει πλήρη γνώση των θεμάτων που σχετίζονται με το ενεργειακό κόστος. Αυτό που αναμένουν επί του προκειμένου οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, είναι η πλήρης γνώση να μεταμορφωθεί σε δράση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v