Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2013

H Euromedica, ο πρώην τραπεζίτης και ο Επίτροπος

H Euromedica, ο πρώην τραπεζίτης και ο Επίτροπος
Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Euromedica που έχει συγκληθεί για τη 15η Φεβρουαρίου έχει, μεταξύ άλλων, ως θέμα και εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ακούμε ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος ετοιμάζει δύο μεγάλες… βόμβες για τη γενική συνέλευση.

Η πρώτη αφορά το νέο του σύμβουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρώην διοικητή μεγάλης τράπεζας και για ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της εγχώριας τραπεζικής αγοράς.

Ο πρώην τραπεζίτης όχι μόνο συνόδευσε τον κ. Λιακουνάκο σε πρόσφατη συνάντησή του με στελέχη πιστωτριών τραπεζών της Euromedica, αλλά ο επιχειρηματίας τον παρουσίασε και ως τον νέο του σύμβουλο.

Η δεύτερη βόμβα είναι… βραδυφλεγής και τις επιπτώσεις της θα τις δούμε σε βάθος χρόνου.

Ακούμε ότι το πρόσωπο που επελέγη από τις πιστώτριες τράπεζες της Euromedica ως Chief Restructuring Officer πρόκειται να συμμετάσχει στο Δ.Σ. της εισηγμένης, και μάλιστα ως μέλος με εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Πρόκειται για μια ασυνήθη εξέλιξη, αν όντως οι πληροφορίες ισχύουν.

Οι CROs τοποθετούνται κατόπιν συμφωνίας τραπεζών και διοίκησης των εταιρειών, με αντικείμενο να τρέξουν πλάνο αναδιάρθρωσης, και δεν αναλαμβάνουν εκτελεστικά καθήκοντα.

Αν ο CRO που επελέγη για τη Euromedica αναδειχθεί και σε εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., προκύπτει το εξής παράδοξο: το στέλεχος που θα λειτουργεί ως … επίτροπος των τραπεζών θα πρέπει ως εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. να προάγει πρωτίστως τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων της.

Και τα συμφέροντα της εταιρείας τις περισσότερες φορές δεν συμπίπτουν με τα συμφέροντα των πιστωτών της, και δη των τραπεζών.

Έφαγαν γκολ οι τράπεζες ή πρόκειται για κίνηση προπομπό και σύντομα δεν θα προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v