Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2013

Σφηνάκια για Jumbo, Alpha Trust και Probank

Σφηνάκια για Jumbo, Alpha Trust και Probank
JUMBO: Στην ανάπτυξη της Jumbo στην αγορά της Ρουμανίας θα εστιάσει το επόμενο διάστημα την προσοχή του ο κ. Βακάκης.

Ο επιτυχημένος Έλληνας επιχειρηματίας και manager ανακοίνωσε την πρόθεση επέκτασης της Jumbo στη γειτονική αγορά με τη δημιουργία οκτώ καταστημάτων ως το 2016.

Το ύψος της επένδυσης δείχνει, σύμφωνα με αναλυτές, και το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. Βακάκη για τη ρουμανική αγορά, την οποία άλλωστε, όπως γνωρίζει η στήλη, παρακολουθεί στενά από τα μέσα ήδη της προηγούμενης δεκαετίας.

Το βάρος που δίνεται στην επέκταση της Jumbo στη Ρουμανία αποδεικνύεται και από τη διοικητική αναδιάταξη του ομίλου με την οποία ο κ. Βακάκης περιορίζεται στη θέση του εκτελεστικού προέδρου, επικεντρωνόμενος πλέον στη στρατηγική της εταιρείας και στην ανάπτυξή της σε νέες αγορές.

Και αν όλα αυτά είναι περίπου γνωστά, στα αφτιά της στήλης φθάνουν πληροφορίες ότι πριν ανακοινώσει το μεγάλο βήμα στη Ρουμανία ο κ. Απ. Βακάκης είχε κάνει ήδη τα κουμάντα του.

Κοινώς, έχει στήσει τις απαραίτητες συμμαχίες με αξιόλογους partners.

ΥΓ.: Πέρα από το φλερτ του PPF προς τον κ. Βακάκη για να παράσχει τεχνογνωσία ανάπτυξης σε εταιρεία ειδών σπιτιού που διατηρεί το τσεχικό private equity fund στη Ρωσία, υπάρχει και άλλο private equity που ζητά τα… φώτα του Έλληνα επιχειρηματία. Και αυτή η πρόταση ακούμε ότι είναι πιο συζητήσιμη.


Alpha Trust: «Καλύτερα από ό,τι περιμέναμε» Με αυτήν τη φράση περιγράφουν στην Alpha Trust το κλίμα που αντιμετώπισαν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση στο εξωτερικό εν όψει της αύξησης κεφαλαίου ως 50 εκατ. ευρώ στην Ανδρομέδα ΑΕΕΧ.

Κλιμάκιο της διαχειριστικής ομάδας της Alpha Trust βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο παρουσιάζοντας την Ανδρομέδα ΑΕΕΧ και τις προοπτικές του ελληνικού χρηματιστηρίου σε περίπου 20 διαχειριστές κεφαλαίων.

«Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν υψηλότερο αυτού που περιμέναμε», σημειώνει η Alpha Trust, που ετοιμάζεται για νέες παρουσιάσεις στο Παρίσι, στη Ν. Υόρκη, στο Σικάγο αλλά και στο Λονδίνο.


Probank: Μικρή ανάσα στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για να συγκεντρώσει από την αγορά τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να ανέλθει το Core Tier I πάνω από το 9% παίρνει η Probank.

Η μικρή τράπεζα αρνήθηκε να προσφέρει τα ελληνικά κρατικά ομόλογά της στο πρόγραμμα επαναγοράς και έτσι καταγράφει υπεραξίες της τάξεως των 15 - 20 εκατ. ευρώ από τη μεγάλη άνοδο που καταγράφουν τους τελευταίους μήνες τα ομόλογα.

Οι παραπάνω υπεραξίες μειώνουν εν δυνάμει τις κεφαλαιακές ανάγκες της Probank, οι οποίες πάντως παραμένουν δυσθεώρητες, καθώς η τράπεζα θα πρέπει ως τον Απρίλιο να συγκεντρώσει κεφάλαια 221,6 εκατ. ευρώ.

Παρότι η προσπάθεια για συμμετοχή ιδιωτών συνεχίζεται, τα πράγματα θα γίνονταν ευκολότερα αν υπήρχαν ένας ή δύο στρατηγικοί επενδυτές. Και σε αυτό το μέτωπο επικεντρώνονται οι προσπάθειες...


Μινέρβα: Τη χορήγηση άτοκου δανείου από τον βασικό μέτοχο (οικογένεια Λαδένη) προς την εισηγμένη θα ψηφίσει η επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση της Μινέρβα.

Το management της νοικοκυρεμένης εταιρείας το παλεύει κόντρα στην οικονομική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v