Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 1 2005

ΑΣΠΙΣ- ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ: Η επένδυση... λουκούμι Νο2

Σας λέγαμε από χθες για τη πορεία της επένδυσης της ΑΣΠΙΣ στη μετοχή ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ το σχόλιο υπάρχει κατωτέρω και ισχύει.

Η άτσαλη πτώση, μάθαμε στη συνέχεια αποδόθηκε στην ”έξοδο” ενός θεσμικού επενδυτή (άλλου όχι της ΑΣΠΙΣ). Μόνο που ο επενδυτής αυτός δεν είναι η ΑLPHA TRUST, όπως έσπευσαν κάποιοι να διαρρεύσουν (τουναντίον η εταιρία δηλώνει ότι είναι... αγοραστής). Είναι άλλος.

Πολύ πολύ γνωστός και ΠΟΛΥ μεγάλος.

Να τι γράφαμε όμως για την περίπτωση της ΑΣΠΙΣ:

”Αξιοπρόσεκτη αποδεικνύεται η επενδυτική κίνηση του ομίλου Aσπίς Πρόνοια να αγοράσει το 5,732% της εταιρίας Μπενρουμπή, κίνηση που έγινε μόλις στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου και σε μέση τιμή αγοράς ανά μετοχή τα… 12,60 ευρώ, δηλαδή με συνολικό τίμημα 6.872.040 ευρώ.

Αξιοπρόσεκτη διότι χθες η μετοχή έκλεισε στα… 6,74 ευρώ, που σημαίνει ότι η Ασπίς γράφει σήμερα υπο-αξίες της τάξεως σχεδόν του… 50% επί του ανωτέρω αναγραφόμενου ποσού μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών!

Δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να ανησυχήσει έτι περισσότερο τους ”δαιμόνιους” διαχειριστές της Ασπίς το γεγονός ότι η Μπενρουμπή προγραμματίζει την αγορά ιδίων μετοχών με ανώτερη τιμή τα 15,76 ευρώ και κατώτατη τα… 3,52 ευρώ!

Όπως και να ’χει, όμως, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι έχουμε μείνει κατάπληκτοι.

Σπανίως σε μια ανοδική αγορά ένας διαχειριστής κεφαλαίων τρίτων (καθότι οι εταιρίες του ομίλου που αγόρασαν το ποσοστό είναι ασφαλιστικές) καταφέρνει το (σχεδόν) ακατόρθωτο.

Να ”γράφει” από μία επιλογή, και μάλιστα ”στρατηγική”, αφού αγόρασε ποσοστό άνω του 5% στη Μπενρουμπή, απώλειες της τάξεως του 50%, όταν η χρηματιστηριακή αγορά… καλπάζει (σ.σ. για να ρεφάρει ο όμιλος Ασπίς θα πρέπει η τιμή μετοχής να ξαναπάει από τα 6,74 ευρώ στα 12,60 ευρώ, ήτοι να γράψει άνοδο της τάξεως του… 90%!).

Επ’ αυτού δεν ξέρουμε ποιον ακριβώς να συγχαρούμε, φανταζόμαστε όμως ότι θα το γνωρίζει πολύ καλά ο ιθύνων νους του ομίλου, ο κ. Παύλος Ψωμιάδης.

Διότι προφανώς μια τέτοια κίνηση, αν δεν έγινε από τον ίδιο, έγινε με πλήρη γνώση του”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v