Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 8 2005

ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ: Η πορεία , τα μεγέθη και το ομολογιακό

Νέο χαμηλό χθες στα 0,43 ευρώ (μήπως είναι και ιστορικό χαμηλό;), με πτώση κατά 19%, στο limit down, με όγκο 470.000 τεμάχια (έξι φορές και πάνω από τον μέσο ημερήσιο όγκο των τελευταίων 10 ημερών) και με ανεκτέλεστο στους πωλητές για τη μετοχή της Πουλιάδης.

Αυτά εν μέσω κάποιων κακών φημών που αναπτύσσονται… διακριτικά

-χωρίς να δημοσιεύονται ονόματα- στην αγορά και ίσως να αφορούν στο συγκεκριμένο όμιλο.

Εμείς σημειώνουμε ότι αρχικά η Πουλιάδης τοποθετούσε χρονικά τη σύναψη του μεγάλου ομολογιακού δανείου στα τέλη Ιανουαρίου του 2005, στηριζόμενη τόσο σε εκτιμήσεις δικές της όσο και των εμπλεκόμενων τραπεζών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ”αφού έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία ως προς βασικούς όρους του με τις τράπεζες Eurobank και Εθνική, οι οποίες είναι και οι διοργανώτριες τράπεζες”.

Εν τούτοις, τον Φεβρουάριο (στις 7 του μηνός) υπήρξε νεότερη ανακοίνωση -σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.- στην οποία αναφέρονταν τα εξής:

”Σας γνωρίσουμε ότι το ομολογιακό που πρόκειται να συνάψουμε είναι ύψους 63 εκατ. ευρώ, μη μετατρέψιμο, εξαετούς διάρκειας. Εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων”.

Έκτοτε πέρασαν… 4 εβδομάδες και αναμένουμε…

Με βάση τη λογιστική κατάσταση τέλους χρήσης, ο όμιλος παρουσιάζει σε ενοποιημένη βάση υποχρεώσεις 264,5 εκατ. ευρώ (από 237 εκατ. στην προηγούμενη χρήση), ενώ τα ίδια κεφάλαια είναι 106 εκατ. ευρώ.

Ενθαρρυντική εμφανίζεται βέβαια η βελτίωση του τζίρου και των κερδών που έφτασαν τα 4,3 εκατ. ευρώ.

Όμως μπόλικες είναι οι σημειώσεις των ορκωτών τόσο σε θέματα αποτίμησης συμμετοχών (διαφορά 36,2 εκατ. ευρώ) και χρεογράφων (1,192 εκατ. ευρώ) όσο και σε θέματα καθυστερούμενων απαιτήσεων (10,5 εκατ. ευρώ) και ακίνητων αποθεμάτων (4,5 εκατ. ευρώ).

Ακόμη και φορολογικές υποχρεώσεις ύψους 470.000 ευρώ από ελέγχους προηγούμενων χρήσεων δεν λογιστικοποιήθηκαν στη χρήση, οπότε δεν επιβάρυναν τις υποχρεώσεις και τα ίδια κεφάλαια, όπως παρατηρούν οι ορκωτοί.

Πόσα θα ήταν τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια και τα κέρδη χρήσεως αν γίνονταν πράξη όσα γράφουν οι ορκωτοί; Ιδού η… απορία.

Και ποια θα ήταν η σχέση ίδια προς ξένα κεφάλαια;

Εν ολίγοις, καλό θα ήταν η Πουλιάδης να συγκεκριμενοποιήσει ορισμένα πράγματα ως προς τη σχέση της με τις τράπεζες, αλλά και ως προς τις χρηματορροές και τις υποχρεώσεις της...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v