Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 7 2013

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Χείρα (μετοχικής) βοηθείας» από Alpha

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Χείρα (μετοχικής) βοηθείας» από Alpha
Μετά από καιρό, είχαμε θετική έκθεση για τη μετοχή της Ελλάκτωρ από την Alpha Finance, με τον ελληνικό οίκο να δίνει τιμή-στόχο τα 2,7 ευρώ και σύσταση «καλύτερα από την αγορά, μεσαίος κίνδυνος» (outperform, medium risk).

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος της έκθεσης («ό,τι δεν λάμπει τώρα… μπορεί να αποδειχτεί χρυσός») και η φράση πως «η δυνητική πτώση είναι μικρή, την ώρα που η αγορά φαίνεται να υποεκτιμά την αξία των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου και την ηγετική του θέση σε αρκετούς τομείς και ειδικότερα στη διαχείριση των απορριμμάτων».

Η Alpha Finance επίσης θεωρεί υπερβολικό τον θόρυβο που έχει γίνει για τη ρευστότητα της Ελλάκτωρ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

α) Την αναχρηματοδότηση δανείου 110 εκατ. ευρώ.

β) Τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν και μάλλον θα έχουν αποτέλεσμα μέσα στο επόμενο δίμηνο για την αναχρηματοδότηση ομολογιακού δανείου 400 εκατ. ευρώ.

γ) Το γεγονός ότι η Αττική Οδός μπορεί από φέτος να ξεκινήσει να διανέμει μερίσματα, που προβλέπονται να φτάσουν τα 800 εκατ. ευρώ έως το 2024 (συμμετοχή Ελλάκτωρ στο 60%).

δ) Την πιθανή πώληση περιουσιακών στοιχείων που δεν εντάσσονται στη βασική δραστηριότητα (core business) με σκοπό τη μείωση του καθαρού δανεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v