Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2013

Jumbo: Πώς την πάτησε πρώτη φορά ο Mr Βrilliant!

Jumbo: Πώς την πάτησε πρώτη φορά ο Mr Βrilliant!
Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει η αγορά πώς η Jumbo βρέθηκε με 58 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ εγκλωβισμένα στην Τράπεζα Κύπρου και τώρα περιμένει το «κούρεμα» κατά τουλάχιστον 35%, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες.

Δεν είναι το ύψος της ζημίας που σοκάρει -εξάλλου η Jumbo έχει αποδείξει ότι είναι μια μηχανή παραγωγής χρήματος-, όσο το γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη διέφυγε της προνοητικότητας του επικεφαλής της Α. Βακάκη. Κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος μάνατζερ εκτός από brilliant (χαρακτηρισμό που του αποδίδουν άλλοι εγχώριοι επιχειρηματίες, ό,τι αυτό σημαίνει) είναι τρομερά προσεκτικός, σε βαθμό που ο ίδιος δηλώνει για τον εαυτό του ότι είναι… κότα!

Έτσι κανείς αναρωτιέται πώς κράτησε σε μια σαφώς επισφαλή εποχή κεφάλαια στην Κύπρο, όπου διαθέτει μόλις 3 καταστήματα. Αρμοδίως, πηγές του ομίλου υποστηρίζουν ότι από τα 233 εκατ. ευρώ της συνολικής ρευστότητας «κάποια μοιραία θα βρίσκονταν και στην Κύπρο».

Οι ίδιοι λένε ότι πρόκειται για χρήματα που δημιούργησε η τοπική θυγατρική και παρέμεναν εκεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών της, για τη λειτουργία της τοπικής αποθήκης (η οποία υποστηρίζουν ότι ήταν διευρυμένη λόγω της απόστασης από την εν Ελλάδι κεντρική αποθήκη του ομίλου) αλλά και για τις μελλοντικές επενδύσεις σε καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Jumbo έχει στο επενδυτικό της πλάνο πρόβλεψη για τη δημιουργία ενός ακόμη σημείου στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην Πάφο, το 2014. Η εταιρεία δηλώνει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμήσει τις μελλοντικές της κινήσεις στην Κύπρο (όπου προβλέπει άμεση επίπτωση στον τζίρο της τοπικής θυγατρικής κατά 20%-25%), ωστόσο σημειώνει ότι και «στην Ελλάδα η κρίση διαρκεί 5 χρόνια, αλλά καταστήματα δημιουργήθηκαν…».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v