Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2013

Σφηνάκια για Κύπρου, IBG, ΕΒΖ και ΟΤΕ

Σφηνάκια για Κύπρου, IBG, ΕΒΖ και ΟΤΕ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Μέχρι τις 30/4 όταν και λήγει η σύμβασή του θα παραμείνει στην Τράπεζα Κύπρου ο κ. Γ. Πεχλιβανίδης.

Άλλωστε, μέχρι τότε μένουν να διευκρινιστούν εκκρεμότητες για τις εν Ελλάδι εναπομείνασες δραστηριότητες της Κύπρου (Κύπρου ΑΕΔΑΚ, Κύπρου ΑΧΕΠΕΥ), καθώς και με τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού, αλλά και τα πάγια που μεταβιβάστηκαν στην Πειραιώς.


ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (IBG): Στην επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2012 η Πειραιώς επαναλαμβάνει ότι απέκτησε τα δάνεια και τις καταθέσεις της IBG.

Πρόκειται ακριβώς για την ίδια διατύπωση που είχε χρησιμοποιηθεί και στην ανακοίνωση μεταβίβασης την οποία είχε εκδώσει η τράπεζα.

Όπως όλα δείχνουν, και παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές, το προσωπικό της IBG, όπως και η άδεια λειτουργίας και το κτίριο παραμένουν στη Λαϊκή και πιθανώς θα συμπεριληφθούν στο υγιές χαρτοφυλάκιο το οποίο θα μεταβιβαστεί στην Τράπεζα Κύπρου.


ΕΒΖ: Την ώρα που η πώληση της ΕΒΖ εκκρεμεί εδώ και τουλάχιστον μία διετία, κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι διαχειρίζονται δημόσια περιουσία.

Πώς να εξηγηθεί, για παράδειγμα, το γεγονός πως σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια η ΕΒΖ έχει στο Δ.Σ. της τρία μέλη εξ Αθηνών, τα οποία όταν συνεδριάζει το Δ.Σ. ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και κάθονται δύο-τρεις ημέρες.

Βλέπετε, η χαλαρότητα της Θεσσαλονίκης πάντα έθελγε τους πολυσχιδείς, κατά τα άλλα, Αθηναίους, αλλά όχι και έτσι, ρε παιδιά. Είπαμε, κρίση

ΥΓ.: Επίσης καλό είναι να μας εξηγήσει η διοίκηση γιατί επιλέχθηκε να υπάρχουν τρία μέλη στο Δ.Σ. από την Αθήνα, όταν επί σειρά ετών ήταν μόλις ένα.


OTE: Περίπου 50 εκατ. ευρώ είναι η εκτιμώμενη θετική επίδραση από τον επαναϋπολογισμό των αναβαλλόμενων φόρων για τον όμιλο.

Δεν είναι και λίγα γι' αυτές τις εποχές...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v