Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2013

Σφηνάκια για τράπεζες, warrants και Proton

Σφηνάκια για τράπεζες, warrants και Proton
ΤΡΑΠΕΖΕΣ- FTSE ASE 25: Το 15% του 25άρη αποτελούν πλέον οι τραπεζικοί τίτλοι μετά την άνοδο του τελευταίου διαστήματος.

Το σημαντικό, όμως, είναι ότι μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης η βαρύτητά τους θα διπλασιασθεί και θα επανέλθει στα επίπεδα του 30% καθιστώντας και πάλι την αγορά τραπεζοβαρή.


WARRANTS: Με τις αλλαγές που επέρχονται στον Κανονισμό διευρύνεται η υπάρχουσα αγορά μετοχών ώστε να καταστεί δυνατή η διαπραγμάτευση των παραστατικών τίτλων, γνωστών πλέον ως warrants.

Ο νέος Κανονισμός ορίζει ότι τα warrants θα μπορούν να έχουν ειδικούς διαπραγματευτές (market makers) και η τιμή ανοίγματος και κλεισίματος συνεδρίασης θα προκύπτει με διαδικασία αντίστοιχη αυτής που ισχύει για τα ETFs.

Υπενθυμίζεται ότι τα warrants θα διαπραγματεύονται ελεύθερα στο Χ.Α. και η τιμή τους θα προσδιορίζεται αποσυνδεδεμένα από την τιμή της μετοχής. Για τον προσδιορισμό βέβαια της δίκαιης τιμής τους θα προσμετράται η τιμή της μετοχής.


PROTON: Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για το εγχείρημα πώλησης της “νέας Proton”.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Rothschild, η οποία όπως έγραψε το Euro2day.gr έχει αναλάβει το ρόλο του συμβούλου πώλησης βρίσκεται στο στάδιο συλλογής των απαραίτητων στοιχείων ώστε να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα το data room, το οποίο θα μείνει ανοικτό ως τα τέλη Μαίου.

Στόχος είναι ο διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί ως και τις 15 Ιουλίου.

Δεν έχει διευκρινισθεί προς το παρόν αν προηγηθεί της πώλησης ανακεφαλαιοποίηση της Proton ή θα υπάρχει απλά ρήτρα ανακεφαλαιοποίησης.

Είναι πιθανόν να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αγορά της τράπεζας από κάποια funds του εξωτερικού, η καταλληλότητα των οποίων δεν είναι σίγουρο ότι θα εγκριθεί από τις αρχές.

Στην περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άκαρπος, το Ταμείο θα προχωρήσει στην συγχώνευση της τράπεζας με μια από τις συστημικές, που όπως όλα δείχνουν θα είναι η Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v