Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 9 2013

ΟΤΕ: Για όλα φταίνε οι Γερμανοί!

ΟΤΕ: Για όλα φταίνε οι Γερμανοί!
«Οργή και θλίψη» προκαλεί στους συνδικαλιστές του
ΟΤΕ, η πολιτική του Οργανισμού να εκποιεί θυγατρικές, να μειώνει επενδύσεις και να ψαλιδίζει εργατικό κόστος.

Και κάτω από μια οπτική, το επιχείρημα της ΟΜΕ-ΟΤΕ κάθε άλλο παρά στερείται λογική, καθώς οι εργαζόμενοι θα ήθελαν από την εταιρεία τους να διευρύνεται μέσω εξαγορών και επενδύσεων και φυσικάτο εισόδημά τους να αυξάνεται.

Ωστόσο, υπάρχουν κάμποσες αναφορές της ίδιας επιστολής-διαμαρτυρίας που είτε αλληλοαναιρούνται είτε προκαλούν την… κοινή λογική.

«Ο όμιλος ΟΤΕ μεγαλούργησε με δημόσιο έλεγχο και έγινε μια εξωστρεφής εταιρεία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, την περίοδο που «μεγαλουργούσε» -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ- είχαμε «δεκαπλασιασμό των δανειακών υποχρεώσεων με τη σκανδαλώδη εξαγορά της Γερμανός και με την αγορά της μειοψηφίας της Cosmote σε αστρονομικές τιμές», με αποτέλεσμα «να οδηγηθεί σε ασφυξία η επιχείρηση και να δημιουργηθεί πρόβλημα ρευστότητας».

«Κάτω από τον έλεγχο της Deutsche Telekom, o OTE ξεπουλάει τα πάντα και καταλήγει να γίνει μια εταιρεία εντός Ελλάδας»,
αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Με άλλα λόγια, το ελληνικό δημόσιο -σε αντίθεση με τους… ατζαμήδες τους Γερμανούς- αν ήταν ο μεγαλομέτοχος του ΟΤΕ θα μπορούσε να αντλήσει με άλλους τρόπους κάποια δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου ο Οργανισμός να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του, ή έστω αν πουλούσε θα το έκανε έναντι πολύ υψηλότερου αντιτίμου. Δεν θα ξεπουλούσε, δηλαδή, όπως οι Γερμανοί…

Το οξύμωρο είναι ότι οι Έλληνες συνδικαλιστές είναι εκείνοι που κατηγορούν εδώ και δεκαετίες τις κυβερνήσεις και τις κρατικές διοικήσεις για ξεπούλημα, ενώ τώρα υποστηρίζεται πως επί κρατικής διοίκησης δεν θα γινόταν ξεπούλημα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v