Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2013

Βίοι αντίθετοι για Lottomatica - Scientific Games

Βίοι αντίθετοι για Lottomatica - Scientific Games
Στην Ελλάδα παίζουν μπάλα πλέον οι δύο μεγάλοι παίκτες της αγοράς τυχερών παιχνιδιών: Η Scientific Games και η Lottomatica. Γεγονός που δημιουργεί εύλογα ενδιαφέρον για την πορεία των οικονομικών τους στοιχείων, η οποία δείχνει αποκλίνουσα.

Από την πλευρά της Scientific Games, που μετέχει στην κοινοπραξία των λαχείων, μείωση εσόδων το πρώτο τρίμηνο κατά 5% και ζημίες 12 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Αυτές αποδίδονται στη χειροτέρευση των συνθηκών στην αγορά της Κίνας. Στην ασιατική αγορά τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 13% το πρώτο τρίμηνο, ενώ μικρή πτώση παρουσίασαν και οι εργασίες στην Ιταλία. Αποτέλεσμα, στους επιμέρους τομείς όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος τα περιθώρια κέρδους παρέμειναν είτε στάσιμα είτε κινήθηκαν πτωτικά.

Από την άλλη πλευρά, η Lottomatica, η οποία συμμετέχει στο σχήμα εξαγοράς του ΟΠΑΠ, ενώ είναι από καιρό προτιμητέος συνεργάτης του ΟΠΑΠ για το on line gaming, πέτυχε αύξηση λειτουργικών εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας κατά 7% και 13% αντίστοιχα.

Ο όμιλος (που μετονομάζεται σε GTECH) επωφελήθηκε από τον κύκλο αντικατάστασης του καναδικού VLT και είδε εν τέλει τα καθαρά του κέρδη να φτάνουν τα 75 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 30%.

Λέτε να πήγε γούρι ο ΟΠΑΠ;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v