Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 9 2013

Οι "χρησμοί" & οι επόμενες κινήσεις Μυτιληναίου

Οι χρησμοί & οι επόμενες κινήσεις Μυτιληναίου
Συγκρατημένα αισιόδοξος για το 2014 εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, κυρίως λόγω της διαφαινόμενης αναστροφής του κλίματος στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ωστόσο, όπως τόνισε στη χθεσινή γενική συνέλευση του ομώνυμου ομίλου, τα κυριότερα προβλήματα της επόμενης χρονιάς θα συνεχίσουν να είναι η ανάκαμψη και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. «Και μακάρι ο Θεός να βάλει το χέρι του» ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε για την τελευταία.

Επειδή όμως οι εταιρείες του ομίλου κινούνται σε ένα μόνιμο ναρκοπέδιο λόγω της συγκυρίας και των ασκούμενων πολιτικών, φορολογικών και άλλων, και επειδή συν Αθηνά και χείρα κίνει, και ο ανταγωνισμός είναι διεθνής, αυτήν τη στιγμή γίνεται ο σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα.

Τώρα, το αν ο όμιλος θα κάνει τα επόμενα βήματα μόνος του ή με παρέα, ή αν ο σχεδιασμός θα αφορά επόμενες ιδιωτικοποιήσεις στον χώρο της ενέργειας, ο... ποιητής το αφήνει αδιευκρίνιστο, παρότι πιέστηκε να γίνει πιο σαφής.

Στη συνέχεια, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της ενέργειας, ο επικεφαλής του ομίλου έδωσε κάποιο στίγμα των προβληματισμών του.

«Σύντομα θα κάνουμε τις κινήσεις που μας αναλογούν, ως ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός και ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας, ώστε να σταθεί η αγορά στα πόδια της».

Μάλιστα τόνισε ότι η άσχημη κατάσταση στην αγορά προβληματίζει και την κυβέρνηση, τον Ρυθμιστή, τους Διαχειριστές και τους συστημικούς παίκτες της ενεργειακής αγοράς, από τους οποίους όπως είπε «αναμένουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει. Τότε και εμείς θα κάνουμε τις κινήσεις μας».

Σιβυλλικά όλα αυτά; Μπορεί. Όταν όμως έχει επενδύσει πάνω από 1 δισ. και η τύχη των επενδύσεων, των μετόχων και των εργαζόμενων εξαρτάται από μονοπώλια και από κυβερνητικές αποφάσεις για επιβολή φόρων που σου μειώνουν την ανταγωνιστικότητα, τότε δεν είναι και πολύ σοφό να δίνεις και λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v