Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2013

ΑΣΤΑΚ: «Κλειδί» οι αποφάσεις του βασικού μετόχου

ΑΣΤΑΚ: «Κλειδί» οι αποφάσεις του βασικού μετόχου
Στα 86,8 εκατ. ευρώ κυμαίνεται η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Alpha Αστικά Ακίνητα, όταν τα ίδια κεφάλαιά της στις 31 Μαρτίου 2013 ανέρχονταν στα 123,4 εκατ. ευρώ (P/BV 0,70).

Μάλιστα, έναντι της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης των 86,8 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη έχει να αντιπαραθέσει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, ταμείο 50,2 εκατ. ευρώ, ακίνητα αποτιμημένα στα 75,27 εκατ. ευρώ, έσοδα που δεν προέρχονται από ενοίκια και κερδοφόρο αποτέλεσμα (+1,3 εκατ. ευρώ το πρώτο φετινό τρίμηνο).

Απέναντι σε αυτά τα νούμερα, παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς μιλούν πότε για τη χαμηλή εμπορευσιμότητα της μετοχής, πότε για το ενδεχόμενο δημόσιας πρότασης από την Alpha Bank (ποσοστό της τράπεζας κοντά στο 90%), πότε για τη γενικότερη συγκυρία στην αγορά ακινήτων.

Το σημαντικότερο πάντως ζήτημα είναι οι αποφάσεις που θα κληθεί -προφανώς μετά την ολοκλήρωση της επανακεφαλαιοποίησής του- να λάβει ο τραπεζικός όμιλος για το μέλλον της ΑΣΤΑΚ.

Ιδίως τώρα που υπάρχουν και νέα δεδομένα στο τραπέζι, όπως για παράδειγμα η σύμπλευση με την Εμπορική Τράπεζα και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΕΕΑΠ.

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v