Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2013

Πόρτο Καρράς: 13 χρόνια «πέρα-δώθε» για μια άδεια

Πόρτο Καρράς: 13 χρόνια «πέρα-δώθε» για μια άδεια
Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν -για διάφορους λόγους- ενστάσεις για τους βασικούς μετόχους της Τεχνικής Ολυμπιακής (μητρικής του Πόρτο Καρράς).

Πλήθος άλλωστε αρνητικών κειμένων που αφορούν την οικογένεια Στέγγου έχουν δει το φως της δημοσιότητας (κάποια εξ αυτών στο Euro2day.gr).

Παρ' όλα αυτά, δεν μπορεί παρά να μείνει έκπληκτος κάποιος, αν έχει παρακολουθήσει από κοντά την υπόθεση της αδειοδότησης για την ανέγερση πολυτελών κατοικιών στο συγκρότημα του Πόρτο Καρράς.

Η υπόθεση ουσιαστικά ξεκινά από το 2000 όταν το ενεργητικό της αχανούς αυτής έκτασης (Πόρτο Καρράς) περνά από την Εθνική Τράπεζα στην Τεχνική Ολυμπιακή.

Η εισηγμένη πίστευε από τότε πως δικαιούνταν τις σχετικές άδειες και μάλιστα πάνω σε αυτές είχε προϋπολογίσει ένα σημαντικό ποσοστό εσόδων της επένδυσής της.

Μετά από κάποια χρόνια «πήγαινε-έλα», το θέμα απασχολεί την κοινή γνώμη στις αρχές του 2004 ως «υπόθεση Πάχτα», όπου τελικά ακυρώνεται η σχετική τροπολογία έγκρισης της οικοδομικής αυτής άδειας στη Bουλή, και μάλιστα καρατομούνται από την προεκλογική λίστα δέκα υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Με την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία το θέμα ξαναμπήκε και πάλι στην επικαιρότητα. Μετά από πολλά -και αν δεν έχουμε χάσει… επεισόδια-, παραχωρείται η σχετική άδεια προ διετίας αφού «προηγούμενη ανάκληση της ίδιας άδειας από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία πριν από δύο χρόνια ακυρώθηκε με αμετάκλητη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης», όπως δηλώνει η εισηγμένη εταιρεία.

Έλα όμως που χθες ανακοινώνεται νέα ανάκληση της άδειας από το τμήμα οικοδομικών αδειών και ελέγχου κατασκευών της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής…

Και τώρα η Τεχνική Ολυμπιακή ανακοινώσει πως θα προβεί «σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά της ως άνω απόφασης, προς διασφάλιση των συμφερόντων της»!

Το σίριαλ δηλαδή που ξεκίνησε πριν από δεκατρία χρόνια θα συνεχιστεί!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v