Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2013

Σφηνάκια για Εθνική-FBB και ΤΤ

Σφηνάκια για Εθνική-FBB και ΤΤ
Εθνική - FBΒ: Απομειωμένο κατά 40% παίρνει το χαρτοφυλάκιο δανείων της FBB η Εθνική Τράπεζα. Όπως προκύπτει από την απόφαση της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης, η Εθνική παίρνει δάνεια ονομαστικής αξίας 1,23 δισ. ευρώ από την FBB με προβλέψεις 500 εκατ. ευρώ.

Οι υψηλές προβλέψεις κρίθηκαν απαραίτητες καθώς η Εθνική παίρνει όλα τα δάνεια της FBB, πλην όσων βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση, τα οποία και ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες στα 60 εκατ. ευρώ.

Το οριστικό ύψος των προβλέψεων θα προσδιοριστεί από το due diligence, το οποίο αποφασίστηκε να διενεργηθεί από ανεξάρτητη εταιρεία, και όπως ακούμε μάλλον θα είναι υψηλότερες από τα 500 εκατ. ευρώ.

Αλλαγές ενδέχεται να υπάρξουν και ως προς το funding gap.


Τ.Τ.: Πλήρως έχει εξοφληθεί το δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ που είχε χορηγήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Εγνατία Οδό. Το Τ.Τ. είχε λάβει ως ενέχυρο για το δάνειο τις επιστροφές ΦΠΑ της Εγνατία Α.Ε., που ήταν πολύ υψηλότερες από τις ετήσιες δόσεις.

Αυτό επέτρεψε την ομαλή εξόφληση. Τα τελευταία 150 εκατ. ευρώ πληρώθηκαν πρόσφατα και ενισχύθηκε περαιτέρω η ρευστότητα του Τ.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v