Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2013

Σφηνάκια για ΑΕΔΑΚ-τράπεζες, ΤΧΣ και ΕΛΒΑΛ

Σφηνάκια για ΑΕΔΑΚ-τράπεζες, ΤΧΣ και ΕΛΒΑΛ
ΤΧΣ: Από την ευρύτερη αγορά και όχι από τη short list που συντάχθηκε το περασμένο έτος θα αναζητηθούν τα νέα μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως έχει γράψει το Euro2day, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου θα αυξηθούν από πέντε σε επτά. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να διοριστεί νέος πρόεδρος αφού η θέση χηρεύει εδώ και μήνες, καθώς και νέος εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ.

Για τη θέση του προέδρου ακούμε ότι έχουν βολιδοσκοπηθεί έμπειρα και με ιδιαίτερη βαρύτητα στελέχη της αγοράς, τα οποία αρνήθηκαν ευγενικά.

Στο υπουργείο Οικονομικών ακούμε ότι προσανατολίζονται να διορίσουν ως εκπρόσωπο στο Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου πρώην στενό συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου, με θητεία και στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το εν λόγω στέλεχος παραμένει αποσπασμένο στο υπουργείο από την ΤτΕ.

ΥΓ.: Οι αρρυθμίες του ΤΧΣ αφήνουν επικίνδυνα μεγάλο χώρο στην τρόικα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.


ΑΕΔΑΚ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στη διαδικασία της ρύθμισης βρίσκονται τα πιθανά θέματα που θα αντιμετωπίσουν ορισμένες ΑΕΔΑΚ, καθώς με την προσθήκη της αποτίμησης των τραπεζικών warrants θα υπερβούν ενδεχομένως το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό συμμετοχής μιας μετοχής επί του ενεργητικού τους.


ΕΛΒΑΛ: Το θέμα της μείωσης των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται η ΕΛΒΑΛ από τις τράπεζες θα τεθεί στο πλαίσιο ευρύτερων διαπραγματεύσεων του ομίλου με τους χρηματοπιστωτικούς ομίλους, που έτσι κι αλλιώς θα ξεκινήσουν, καθώς κάποια από τα ομολογιακά δάνεια βρίσκονται στη φάση της ωρίμανσής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v