Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2005

ΝΕΛ: Ποιος είναι ο πραγματικός νέος μέτοχος;

Ποιος είναι ο νέος κάτοχος του 18,92% της ΝΕΛ;

Η Edgewater Holdings Inc. εκπροσωπούμενη από τον κ. Θεόδωρο Βενετσιάνο, λένε τα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο η στήλη είχε μία απορία για το πώς βρέθηκε έτσι εύκολα αγοραστής για ένα μεγάλο αλλά μειοψηφικό ποσοστό στη ΝΕΛ, όταν η ΑΝΕΚ, που θα είχε ίσως κάποιους λόγους να το δει στρατηγικά το θέμα, (στη μεγάλη... λίμνη του Αιγαίου) προτίμησε να το πουλήσει στη τιμή των 0,42 ευρώ.

Αρχίσαμε λοιπόν να το ψάχνουμε, κι έτσι μάθαμε ότι ο κ. Βενετσάνος τυγχάνει πρώην αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, ενώ έχει διατελέσει και surveyor για το Salvage Association.

To πιο σημαντικό, όμως, είναι άλλο.

Ότι ο ίδιος φέρεται να ήταν εκπρόσωπος στην Ελλάδα των ναυπηγείων Chantiers de l’ Atlantique και της Alstom Leroux Naval, τμημάτων του μεγάλου γαλλικού ομίλου Αlstom, που κατασκεύασαν τα τρία ταχύπλοα της σειράς ”Αίολος” (των ναυαρχίδων δηλαδή της ΝΕΛ), την εποχή που αυτά παραγγέλθηκαν!

Πολλά έχουν ακουστεί για τα συγκεκριμένα πλοία: όπως ότι ”πίνουν” υψηλής ποιότητας καύσιμο ωσάν να είναι... νεράκι του Θεού αλλά και παρουσιάζουν σειρά από προβλήματα, τα οποία κάποιες κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι είναι ακραιφνώς... κατασκευαστικής φύσεως.

Άλλες κακές γλώσσες, επισημαίνουν με... νόημα, ότι εδώ και αρκετό διάστημα δύο από αυτά τα πλοία δεν κάνουν κανένα δρομολόγιο, έχοντας πέσει σε... χειμερία νάρκη που συνεχίζεται.

Μαθαίνουμε επίσης ότι οι... διεθνείς κουτσομπόληδες συνδέουν τα τεκταινόμενα στη ΝΕΛ με μια παλιότερη ιστορία κάποιων πλοίων της εταιρίας Festival.

Κι έτσι καταλήγουμε στο ερώτημα: Σε ποιον ανήκει η Edgewater; Μήπως οι κατασκευαστές των πλοίων αποφάσισαν να επενδύσουν στη ΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικά τους ευρύτερα συμφέροντα;

Μήπως θα ήταν χρήσιμη η αναζήτηση της ”ταυτότητας” των ιδιοκτητών της Edgewater;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v