Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 20 2005

To... τρίπτυχο των (φρέσκων) σκανδάλων

ΔΥΝΑΜΙΚΗ, IPIROTIKI και ΕΜΦΑΣΙΣ συνθέτουν το τρίπτυχο των ”καραμπινάτων” σκανδάλων στην πρόσφατη περίοδο της ελληνικής κεφαλαιαγοράς (κατόπιν της περιόδου 1999-2000).

Στην περίπτωση της ΔΥΝΑΜΙΚΗ οι μηνυτήριες αναφορές εναντίον των μελών του Δ.Σ., αλλά και του ορκωτού ελεγκτή, όπου το τελευταίο συμβαίνει για πρώτη φορά (εξ όσων θυμόμαστε) στα ελληνικά χρονικά, συνοδεύτηκαν χθες και από την επίσημη... αποχώρηση του (δεύτερου στη... σειρά) ”στρατηγικού επενδυτή”, της Sotris Τεχνική (είχε προηγηθεί και άλλη προσπάθεια που επίσης δεν τελεσφόρησε).

Προσέξτε τη φρασεολογία του αποχωρούντος... ”παρ’ ολίγον” στρατηγικού: ”Προκύπτει (σ.σ. από τα πορίσματα του αναδόχου και άλλων ελεγκτών) ότι η βιωσιμότητα της ΔΥΝΑΜΙΚΗ είναι εξαιρετικά αμφίβολη και, σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της δεν ανταποκρίνεται ΟΥΤΕ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ στις απαιτήσεις μιας εύρυθμης και σύμφωνα με το ΝΟΜΟ λειτουργούσας επιχείρησης!!!” (τα κεφαλαία και τα θαυμαστικά δικά μας).

Χωρίς καμία διοίκηση (όλο το Δ.Σ. παραιτήθηκε), η συγκεκριμένη εταιρία φαίνεται να βρίσκεται εξ ολοκλήρου πλέον στα ”έμπειρα” χέρια της... Eurobank, που έχει ορίσει αναγκαστικό διαχειριστή.

Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια υπό αυτές τις συνθήκες να μάθουμε ποια είναι η συνολική ”έκθεση” της καλής τράπεζας στον ”κίνδυνο” της ΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Ήτοι, όχι απλώς πόσα λεφτά έχει δανείσει απευθείας, αλλά και πόσο μεγάλα ποσά περιλαμβάνει η συνεργασία που είχε με την εταιρία στις κάρτες.

Δηλαδή, για τις (συχνά και... τριετείς) συνδρομές των πελατών, μέσω των οποίων προεισέπραττε η εταιρία και φούσκωνε παλιότερα (νομοτύπως!) τους τζίρους της, προεξοφλώντας υπηρεσίες που ΘΑ παρείχε στο μέλλον.

Τι μεγέθους είναι άραγε σήμερα οι υπηρεσίες που δεν έχουν παρασχεθεί στους πελάτες, πλην όμως έχουν πληρωθεί σε αυτούς που θα τις παρείχαν;

Διότι μέχρι πρόσφατα η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ”κόμπαζε” για πολύ πάνω από 100.000 πελάτες!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v