Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 24 2005

Αλλαγές σε δημ. εγγραφές, διασπορά και ελέγχους

Ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις αποδείχθηκε η ανοικτή συζήτηση που έγινε την Κυριακή το βράδυ μεταξύ των παραγόντων της Σοφοκλέους.

Κατ’ αρχήν φάνηκε καθαρά ότι η πορεία των τελευταίων δύο δημόσιων εγγραφών έχει προβληματίσει.

Ο πρόεδρος του Χ.Α., Σπ. Καπράλος, έδωσε μάλιστα και ”είδηση”.



Συντόμως –όπως είπε- πρόκειται να αρχίσει κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ των συντελεστών της αγοράς (χρηματιστηριακές, τράπεζες, θεσμικοί, εισηγμένες) προκειμένου να αποκρυσταλλωθούν κάποιες προτάσεις προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα που διατύπωσε, είναι να συμμετέχουν στη διαδικασία του καθορισμού της τιμής διάθεσης και οι ιδιώτες –αντί να συμμετέχουν μόνον οι θεσμικοί- επενδυτές.

Επίσης ο κ. Καπράλος τόνισε ότι θα ξεκινήσει και η διαδικασία των διαβουλεύσεων προκειμένου να επέλθει κάποια στιγμή (σύντομα ελπίζουμε) η νέα κατηγοριοποίηση της Σοφοκλέους μέσω της αλλαγής και των ”αγορών” που αυτή περιλαμβάνει σήμερα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αλ. Πιλάβιος, κατέστησε εμφανές ότι τον απασχολεί το κριτήριο της διασποράς όχι μόνον στο στάδιο της εισαγωγής μιας εταιρίας αλλά και κατά τη ”ζωή” της εντός της Σοφοκλέους, που σημαίνει ότι σύντομα κάποιες υπερσυγκεντρωμένες μετοχές θα πρέπει να αλλάξουν... συνήθειες ως προς τη διαπραγμάτευσή τους!

Ενδιαφέρον, όμως (έως και... ”καυτό” θα λέγαμε για ορισμένους), είναι επίσης αυτό που είπε ο κ. Πιλάβιος για το θέμα των διαχειριστικών ελέγχων που γίνονται κατόπιν αιτήσεως της Ε.Κ. σε κάποιες εισηγμένες. Με το υπάρχον καθεστώς οι έλεγχοι αυτοί αργούν (πάρα πολύ) όχι μόνο να ξεκινήσουν αλλά και να... τελειώσουν.

Ο κ. Πιλάβιος όμως προτίθεται, όπως είπε, να ζητήσει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο ώστε οι έλεγχοι αυτοί να διεξάγονται κατά προτεραιότητα. Κι αυτό εκτιμούμε ότι θα συμβεί σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v