Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2005

Η αποξένωση των επενδυτών (με αφορμή την MLS)

Απάντηση στο σχόλιο για την MLS (που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω) έστειλε αναγνώστης της στήλης. Τη δημοσιεύουμε μερικώς, διότι αποτυπώνει με πιστότητα την αίσθηση που προκαλούν στους επενδυτές, όσα συμβαίνουν κατά καιρούς στη Σοφοκλέους.

”Σχετικά με την MLS θα ήθελα να σας αναφέρω τα παρακάτω. Ο μεγαλομέτοχος κ. Καματάκης κατέχει το 71% των μετοχών. Αν πραγματικά η εταιρεία έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό ,είναι κερδοφόρα και έχει 12 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια ,τότε βρίσκεται μπροστά στην καταπληκτική ευκαιρία να αποσύρει την εταιρεία του από το χρηματιστήριο με ελάχιστο αντίτιμο.

Το συμφέρον του είναι να συνεχιστεί η κατακρήμνιση της μετοχής και να μπορέσει να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για την εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού ,έστω και σε τιμή διπλάσια από την τότε τρέχουσα, υποπολλαπλάσια όμως της τιμής της δημόσιας εγγραφής πριν από 4 χρόνια.

Εφόσον στήν Ελλάδα το χρηματιστήριο θεωρείται συνώνυμο του τζόγου ,η επενδυτική παιδεία είναι ανύπαρκτη και η Πληροφορική είναι εξωτικό φρούτο, το παραπάνω σενάριο είναι πολύ εύκολο να υλοποιηθεί”.

Το θέμα εδώ δεν είναι αν έχει δίκιο ή όχι ο συγκεκριμένος επενδυτής, για το ποιο είναι το ”συμφέρον” του κ. Καματάκη. Το θέμα είναι ότι οι υπόνοιες που του δημιουργούνται φανερώνουν την καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζουν πλέον πάρα πολλοί επενδυτές, τους εισηγμένους επιχειρηματίες.

Κι αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει πρωτίστως να το συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι οι βασικοί μέτοχοι των εταιριών και να κάνουν εκστρατεία επαναπροσέλκυσης των αποξενωμένων μετόχων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v