Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2005

PLIAS: Η αλλαγή ορκωτού και η μη-αύξηση!!!

Θα θυμάστε ίσως προηγούμενο σχόλιο της στήλης για την καταβαράθρωση της τιμής της μετοχής στον όμιλο PLIAS, συμφερόντων Δαυίδ-Λεβέντη, παρά τις αναγγελίες για αγορά ιδίων μετοχών και τις ανακοινώσεις της διοίκησης για βελτίωση των οικονομικών μεγεθών.

Χθες ήλθε άλλη μια ανακοίνωση που αναφέρεται στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Μεταξύ άλλων, έχουν ενδιαφέρον δύο σημεία:

Το πρώτο αφορά την αλλαγή της ελεγκτικής εταιρίας. Εκ πρώτης όψεως αυτό φαίνεται ασήμαντο, αφού η αλλαγή αποδίδεται σε λόγους εξοικονόμησης εξόδων (σ.σ. φαίνεται ότι η Price Waterhouse Coopers είναι πλέον ακριβή για τον όμιλο)

Το δεύτερο αφορά την αναβολή λήψης απόφασης για την αύξηση κεφαλαίων της εταιρίας, με την προοπτική να συζητηθεί το θέμα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ σε επόμενη (έτσι γενικώς και αορίστως) συνέλευση.

Πώς συνδέονται όμως αυτά τα δύο θέματα; Απλά ο ορκωτός (με την εταιρία του οποίου σταμάτησε όπως είπαμε η συνεργασία) στον ισολογισμό επισήμανε ότι εφόσον οι θυγατρικές της PLIAS αποτιμηθούν στην εσωτερική τους αξία, τότε πρέπει να διαγραφούν περίπου... 50 εκατ. ευρώ, οπότε τα κεφάλαια της εταιρίας πέφτουν κάτω από το 10% του μετοχικού κεφαλαίου. Που σημαίνει ότι η εταιρία εμπίπτει στα άρθρα 47 και 48 του 2190.

Δηλαδή είτε πρέπει να γίνει αύξηση, είτε λύση και εκκαθάριση.

Σχολιάζει μάλιστα στο σημείωμα του ο ορκωτός ότι: ”οι μέτοχοι θα πρέπει να αποφασίσουν στην προσεχή τακτική συνέλευση (σ. σ. αυτή που... έγινε) αν θα συνεχίσουν την οικονομική υποστήριξη της εταιρίας, προϋπόθεση που έχει ληφθεί υπόψη κατά τη σύνταξη των ανωτέρω οικονομικών καταστάσεων.”

Και συνεχίζει ”κατά τη γνώμη μας, αφού ληφθούν υπόψη οι παραπάνω παρατηρήσεις μας ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 47 ΚΑΙ 48 ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ” (σ.σ. τα κεφαλαία δικά μας), οι ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις κ.λ.π απεικονίζουν την περιουσιακή διάρθρωση και την οικονομική θέση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v