Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 25 2005

Μια ”καυτή” δήλωση από τον Γ. Προβόπουλο

Κυριολεκτικά ”έξω από τα δόντια” τα είπε ο κ. Γιώργος Προβόπουλος της Εμπορικής, για ένα θέμα που ”καίει” τους έλληνες τραπεζίτες, σε συνέντευξη του στην ”Οικονομία” της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ουσιαστικά ότι τυχόν απόκτηση του ελέγχου της Εμπορικής (που είναι μια από τις πέντε μεγάλες εμπορικές τράπεζες της χώρας), από μια μεγάλη ξένη τράπεζα, όπως η Credit Agricole, θα οδηγήσει σε τόνωση του ανταγωνισμού και μείωση των επιτοκίων που πληρώνουν οι πελάτες!!!

Βεβαίως μέχρι τώρα ουδείς εκ των ελλήνων (μεγαλο)τραπεζιτών, παραδεχόταν έστω και έμμεσα, το γεγονός που ενίοτε καυτηριάζει (με μια δόση διπλωματικότητας) η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος.

Δηλαδή, ότι στην Ελλάδα η ”ψαλίδα” ανάμεσα στα επιτόκια που εισπράττουν και σε αυτά που πληρώνουν οι τράπεζες, είναι μεγαλύτερη απ’ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κοινώς, πληρώνουμε τα δάνεια ακριβότερα!

Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Προβόπουλου, αφενός εξηγεί τη θέση του Υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, ότι δεν θέλει εξαγορές μεγάλων ελληνικών τραπεζών από άλλες ελληνικές, αλλά από ξένες, κι αφετέρου φαίνεται να σηματοδοτεί επίγνωση του γεγονότος ότι οι εξελίξεις είναι πλέον ”προ των πυλών”.

Οι αλλαγές στο ελληνικό τραπεζικό τοπίο, δεν πρόκειται να αργήσουν και μάλλον θα είναι εντυπωσιακές...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v