Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 31 2006

O κ. Απόστολος Βεντούρης και οι ”κακές γλώσσες”

Μια και λέγαμε όμως για τη ΝΕΛ, πρέπει να πούμε ακόμη ότι παράγοντες του συγκεκριμένου χώρου, ίσως επειδή ”εχθρεύονται” τον κ. Απόστολο Βεντούρη, δεν έδειξαν να ενθουσιάζονται καθόλου από τις εξαγγελίες της ΝΕΛ για εξαγορά της C-Link.

Οι ίδιοι, με αρκετή δόση κακεντρέχειας, σχολίαζαν ότι λίγο μετά την αύξηση των κεφαλαίων της (το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καλύφθηκε από... 77 επενδυτές, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις) και ενώ τελεί υπό την αδιαφιλονίκητη ηγεσία του μετόχου της κ. Βεντούρη, η ΝΕΛ εξαγοράζει σημαντικά περιουσιακά του στοιχεία.

Ομιλούν βεβαίως για τη C-Link, που θα εξαγοραστεί έναντι 3 εκατ. ευρώ και παρουσιάζει καθαρή θέση 2,5 εκατ. ευρώ, καθώς διαθέτει μεν μεγάλο ενεργητικό (πέντε πλοία, ένα κτίριο και το 2% της HSW), έχει όμως και σημαντικότατες υποχρεώσεις.

Ίσως τα όσα ακούσαμε να έχουν σχέση και με το γεγονός ότι κάποιοι ανεβάζουν τη σφαίρα επιρροής του κ. Βεντούρη στην HSW στο 9% (άμεσα, έμμεσα και μέσω… συμπαθούντων).

Και όπως και να το κάνουμε, η HSW είναι στο επίκεντρο διαφόρων… ενδιαφερόντων και συμφερόντων.

Πάντως, η κριτική που κάνουν οι ”κακές γλώσσες” εστιάζεται στην ανακοίνωση της ΝΕΛ, σύμφωνα με την οποία τα οικονομικά στοιχεία της C-Link θα επιβεβαιωθούν από ορκωτό ελεγκτή.

Διότι, λένε, το μέγιστο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της εξαγοραζόμενης αφορά στα πλοία της, τα οποία είναι μάλλον δύσκολο να μπορεί να εκτιμήσει ένας ορκωτός.

Το αναφέρουμε επειδή στις μέρες μας η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια.

Κι αυτό είναι εύκολο, με μια πιο οργανωμένη και επίσημη αποτίμηση, που θα ”βουλώσει τα στόματα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v