Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 1 2006

Κόκκαλης, HOL και... εξελίξεις στη FORTHnet

”Καραμπόλες” στο χώρο των τηλεπικοινωνιών θα προκαλέσει η επισημοποίηση της εξαγοράς της HOL από την Intracom.

Και δεν εννοούμε μόνον τις κινήσεις των άλλων παικτών, για μία εκ των οποίων (αυτή της ΛΑΝ-ΝΕΤ) σας ενημέρωσε ήδη το euro2day.

Βλέπετε, κατόπιν της χθεσινής ανακοίνωσης είναι πλέον καταφανές ότι η παρουσία εκπροσώπων της Intracom στο διοικητικό συμβούλιο της FORTHnet προκαλεί ”σύγκρουση συμφερόντων”, καθώς η HOL είναι ευθέως ανταγωνιστική εταιρία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης ή χρήσης πλαγίων μεθόδων για τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Από την άλλη πλευρά, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον όμιλο Κόκκαλη να παίξει το ρόλο του παθητικού επενδυτή-θεατή στη μια εταιρία, ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθεί να ενισχύσει την… ανταγωνίστριά της, η οποία θα του ανήκει μάλιστα κατά 100%.

Συνεπώς, οι εξελίξεις στο μετοχικό κεφάλαιο της FORTHnet μάλλον θα είναι άμεσες, ιδίως αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι με βάση τις τιμές στις οποίες αγοράστηκε το μερίδιο στην εταιρία, σχετικά εύκολα μπορεί να διασφαλιστεί ”αναίμακτη” έξοδος για την Intracom.

Από την άλλη πλευρά, αν αγοραστεί από τη Novator ολόκληρο το ποσοστό της Intracom, το ισλανδικό fund θα ξεπεράσει το 51% και θα πρέπει μετά να προχωρήσει σε… δημόσια προσφορά! Κάτι που δεν ξέρουμε αν εντάσσεται στους σχεδιασμούς τους.

Αναμένουμε, λοιπόν, στο… τερματικό μας!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v