Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 20 2006

”Ταύροι” vs ”αρκούδες”, σημειώσατε… 1

Ενδεικτική για το κλίμα που επικρατεί στη Σοφοκλέους αυτή την περίοδο, ήταν η δημοσκόπηση του euro2day, όσον αφορά στις εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη, στο τέλος του εξαμήνου.

Παρότι δεν είναι ”επιστημονική” από πλευράς δείγματος κ.λ.π. (όποιος θέλει απαντάει άλλωστε), οι περίπου 4000 απαντήσεις δείχνουν ότι αν μη τι άλλο η συντριπτική πλειονότητα εκτιμά ότι η αγορά θα βρίσκεται στην περιοχή των 4200 μονάδων και πάνω (ήδη είμαστε κοντά), ενώ ένα ποσοστό που πλησιάζει -αλλά δεν φτάνει- το 50%, βλέπει το Γενικό Δείκτη πέριξ ή και πάνω από τις 4500 μονάδες (πάνω από 4500 βλέπει το δείκτη το 25% ή περίπου 1 στους 4)!!!

Χαμηλό κατά συνέπεια, είναι το ποσοστό των… απαισιόδοξων, καθώς καθαρόαιμες ”αρκούδες” που βλέπουν την αγορά κάτω από τις 3800 μονάδες στο εξάμηνο είναι μόλις το 15, 5%, ενώ περίπου 17% την τοποθετεί ως φαίνεται κάπου μεταξύ της περιοχής των 4000 και των 3800 μονάδων.

Τα ποσοστά υπέρ των ταύρων είναι βεβαίως υψηλά, ακόμη όμως δεν δείχνουν γενικευμένη ευδαιμονία, αντίστοιχη άλλων εποχών.

Όπως και νά’ χει, εσείς μην ξεχνάτε τη ρήση ”markets climb a wall of worry”, που σημαίνει πως όταν σχεδόν όλοι είναι αισιόδοξοι, είναι ώρα να πουλάτε χωρίς πολλές πολλές σκέψεις…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v