Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2006

Vodafone, Ericsson και... Vodafone-Panafon!

Επανερχόμαστε στο θέμα των υποκλοπών με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της Vodafone-Panafon.

Όπου τονίζεται ότι η Ericsson εγκατέστησε το επίμαχο λογισμικό των νόμιμων συνακροάσεων (το οποίο φέρονται να ενεργοποίησαν με δικό τους software οι υποκλοπείς), χωρίς να ενημερώσει τη διοίκηση της Vodafone-Panafon.

Σημειώνεται δε, ότι το λογισμικό αυτό εγκαταστάθηκε από την Ericsson σε όλους τους πελάτες της ανά τον κόσμο, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ένα ερώτημα έχουμε επ’ αυτού. Τη διοίκηση της ελληνικής εταιρίας δεν την ενημέρωσαν οι Σουηδοί. Τη διοίκηση της ΜΗΤΡΙΚΗΣ εταιρίας Vodafone, όμως, μήπως την είχαν ενημερώσει για το τι προτίθενται να πράξουν στις θυγατρικές της ανά τον κόσμο;

Το λέμε αυτό διότι μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη ανακοίνωση (το πλήρες κείμενο της οποίας μπορείτε να διαβάσετε σε άλλη σελίδα του euro2day) αναγράφεται… 6 φορές (!) o πλήρης εταιρικός τίτλος της εν Ελλάδι θυγατρικής (και όχι το... σκέτο Vodafone), ο οποίος στο παρελθόν αναγραφόταν τόσο… σπάνια που κοντεύαμε να τον… ξεχάσουμε!

Μια απλή περιήγηση στο site των εταιρικών ανακοινώσεων (www.vodafone.gr) θα σας πείσει για του λόγου το αληθές…

Κι αν η εικασία μας έχει βάση, τότε μήπως η μητρική ενημέρωσε τη θυγατρική με ”εσωτερικές διαδικασίες”; Η έτσι... άσπλαχνα την άφησε στο σκοτάδι;

Υ.Γ.: Το έτερο ενδιαφέρον είναι -αν δεν έχουμε καταλάβει κάτι λάθος- ότι ο άνθρωπος που ηγείται της Ericsson στην Ελλάδα, ο κ. Bill Zikou, ΔΕN είπε στην κατάθεσή του ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής τα ίδια πράγματα με αυτά που υποστηρίζει η Vodafone, σε ό,τι αφορά το αν είχε ενημέρωσει η μία εταιρία την άλλη για την ύπαρξη στοιχείων του συστήματος νόμιμων υποκλοπών.

Παρά το γεγονός αυτό, η Vodafone υποστηρίζει ότι έχει επίσημα έγγραφα από την Ericsson, στα οποία και στηρίζει τη θέση της.

Με μια κουβέντα... μύλος!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v