Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2006

ΚΕΡΑΛ: Η (παρ’ολίγον) συνένωση και το πρωτάκουστο!

”Σοφή” αποδείχτηκε η κίνηση Πιλάβιου να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της εισηγμένης Κεραμεία Αλλατίνη μόλις εξεδήλωσε πρόθεση συγχώνευσης με την κυπριακή εταιρία ασφαλειών και λοιπών χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων MFS.

Διότι, όπως αποδείχθηκε… εμπράκτως, η υπόθεση δεν επρόκειτο να τελεσφορήσει. Στο μεταξύ, όμως, ήταν απολύτως πιθανό η μετοχή της ΚΕΡΑΛ να… καλπάζει ασυγκράτητη, με βάση την ”προσδοκία”.

Δεν θα μπούμε σε άλλες… λεπτομέρειες. Μας κάνει όμως εντύπωση ότι η ΚΕΡΑΛ υποστηρίζει (με τις τελευταίες ανακοινώσεις της) ότι ”διαπίστωσε” πως η MFS θα έπαιρνε την πλειοψηφία των μετοχών αν προχωρούσαν σε αυτή την κίνηση συνένωσης, αφού πρώτα είχε κάνει τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις προς το Χ.Α. και το επενδυτικό κοινό!

Πολλά έχουμε ακούσει, αλλά επίσημες διαδικασίες μεταξύ εταιριών, σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου, στις οποίες να μην ξέρουν οι εμπλεκόμενες πλευρές ποια θα έχει την… πλειοψηφία μετά τη συνένωση, αυτό ΔΕΝ το έχουμε ξανακούσει!

Είναι αυτό που λέμε… πρωτάκουστο. Δηλαδή, αν δεν ήξεραν αυτό, τ ήξεραν πριν μπούνε στη διαδικασία να συγκαλέσουν και συνέλευση;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v