Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2006

ΑΘΗΝΑ: Η επιτήρηση προ των πυλών

”Καρφί” για την κατηγορία των μετοχών που τελούν υπό επιτήρηση, φαίνεται να οδεύει η κατασκευαστική εταιρία ΑΘΗΝΑ.

Αυτό κατόπιν των αποτελεσμάτων που δημοσίευσε για το 2005, τα οποία περιλαμβάνουν όχι απλώς αρνητικό EBITDA, όπως προβλέπουν τα νέα κριτήρια που έχει δημοσιοποιήσει το ΧΑ, αλλά και αρνητικό μικτό κέρδος, τόσο σε εταιρικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο!

Πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι η εταιρία ολοκληρώνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, (έληγε προχθές 28/3) της τάξεως των 14 εκατ. ευρώ (με τη συμμετοχή του εφοπλιστή κ. Πιστιόλη, που αυξάνει το ποσοστό του στην εταιρία), ενώ προωθεί και αναδιοργάνωση του δανεισμού της.

Προσπαθήσαμε να ψάξουμε λίγο περισσότερο το θέμα, μια και στο συγκεκριμένο εδάφιο, όπως τουλάχιστον γνωστοποιήθηκε, δεν φαίνεται να υπάρχει ”χώρος” για να γίνει παρέκκλιση, κάτι που ενδεχομένως αδικεί την εταιρία.

Ισως η λύση να βρίσκεται στη γενικότερη ερμηνεία των διατάξεων του Κανονισμού, αλλά αυτό, προς ώρας, δεν το γνωρίζουμε.

ΥΓ: Προς επιτήρηση με βάση τα αποτελέσματά της, λόγω αρνητικών EBITDA, φαίνεται να οδεύει και η-επίσης κατασκευαστική-ΕΚΤΕΡ. ΄

Κι αυτό μάλλον πρέπει να μας αποασχολήσει γενικότερα ως προς την ”υγεία” του κλάδου, πλην των γνωστών εξαιρέσεων.

ΥΓ2: Σήμερα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα περίπου... 160(!) εισηγμένες μαζί. Μιλάμε για κανονικότατα... χάλια που έχουμε επισημάνει ξανά και ξανά, αλλά λύση δεν έχει επιβληθεί.

Μεταξύ αυτών που θα ανακοινώσουν σήμερα τα αποτελέσματά τους, δεν θα παραξενευτούμε καθόλου αν υπάρξουν κι αρκετά... ”μπουμπούκια” που θα πάρουν το γνωστό δρόμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v