Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2006

Ο Πιλάβιος και ο... ”αχταρμάς” των στοιχείων

Με την απειλή σοβαρών κυρώσεων επιχείρησε χθες ο κ. Πιλάβιος να δώσει τέλος στην πρακτική ορισμένων εισηγμένων να δημοσιοποιούν μέσω δελτίων Τύπου μόνον εκείνα τα μεγέθη που τις… βολεύουν, αλλά και με τον τρόπο που τις… βολεύει.

Και πολύ καλά έκανε.

Η προειδοποίηση Πιλάβιου αφορά επίσης και τα στοιχεία που δίνονται από χρηματιστηριακές, είτε σε πελάτες τους είτε στα μέσα ενημέρωσης, καθώς είναι παρατηρημένο ότι άλλα… αποτελέσματα βγάζει η μία και άλλα η... άλλη (για ίδιες εισηγμένες), με αποτέλεσμα να γίνεται πραγματικός… ”αχταρμάς” όταν κάποιος επιχειρήσει να βγάλει άκρη συγκρίνοντας το… ”ντάτο” που λαμβάνει από διαφορετικές πηγές.

Κατά την άποψή μας, η κίνηση αυτή της Επιτροπής είναι επιβεβλημένη και θα πρέπει να επεκταθεί και στις εταιρικές ανακοινώσεις γενικότερα, οι οποίες (αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στις ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού) εξακολουθούν να μοιάζουν σε αρκετές περιπτώσεις με… ”ευχολόγια”, χωρίς επαρκή συγκρότηση και στοιχεία.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να μην καλέσουμε τις χρηματιστηριακές να ενισχύσουν με προσωπικό τα τμήματα αναλύσεών τους (εφόσον θέλουν να έχουν τμήματα), τώρα που οι αγελάδες είναι λίγο πιο.. παχιές.

Διότι, δεν μπορούμε να ζητάμε από τους αναλυτές να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς λάθη και με απόλυτη… λεπτομέρεια, ενώ τους φορτώνουμε με δουλειά που στο εξωτερικό θα την έκαναν δύο και τρεις διαφορετικοί άνθρωποι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v