Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 26 2024

Χρηματιστήριο: Η χρονιά του δράκου

Στις 1.352,86 μονάδες με απώλειες 0,67% για τον ΓΔ στη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά με θετικό πρόσημο 4,61% από την αρχή του έτους στο ΧΑ οι επενδυτές συνεχίζουν στην ανοδική τάση του 2023. Είχε προηγηθεί η άνοδος της 2ετίας 2021-2022.

Ομως, τι βλέπουν οι επαγγελματίες για το 2024; Μετά την Goldman Sachs αλλά και εγχώριες χρηματιστηριακές όπως οι Beta Χρηματιστηριακή και Fast Finance ΑΕΠΕΥ που έχουν κάνει την εκτίμηση ότι φέτος, στο τέλος του 2024, μπορεί ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. να έχει ξεπεράσει τις 1.600 μονάδες, ένας ακόμη εγχώριος οίκος, εκ των κορυφαίων ΑΧΕ της χώρας, η Eurobank Equities, κάνει λίαν θετική πρόβλεψη για τις φετινές δυνατότητες ανόδου του Χ.Α.

Πιο αναλυτικά, η ΑΧΕ θέτει ως τιμή-στόχο τις 1.622 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, ήτοι περιθώριο ανόδου 21% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ προβλέπει αύξηση 9% για τα EBITDA των εισηγμένων. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, το τρέχον έτος θα είναι μία χρονιά «δύναμης και καλής τύχης» για τις μετοχές.

Και μπορεί η αγορά να διόρθωσε εχθές -απόρροια και των ρευστοποιήσεων-, κυρίως, από εγχώριους θεσμικούς προκειμένου να αντλήσουν ρευστότητα για την δημόσια προσφορά του «Ελευθέριος Βενιζέλος», πλην όμως η φορά -κατ' αρχάς 3μήνου/τέλος Μαρτίου- είναι long.

Χρονιά του δράκου, λοιπόν για το ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v