Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2024

«Κλειδί» η ρευστότητα

Σταθεροποιείται στα 4 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς. Από τα 3,996 την Δευτέρα και τα 3,99 την Τρίτη στο σερί Τετάρτης-Πέμπτης ακριβώς στην τιμή του placement.

Ισχυρή ένδειξη σταθεροποίησης, σύμφωνα με χρηματιστές που παραπέμπουν στην απο-επένδυση του Helikon- διαδικασία που ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες πιέσεις (συγκριτικά με το μέγεθος της θέσης) με την προσφορά να απορροφάται από άλλα "ισχυρά χέρια". Ενδεικτικό το 6,61% της Goldman Sachs.

Παράλληλα, με το rebalancing της Παρασκευής κλείνει ένας κύκλος, απελευθερώνοντας ρευστότητα (από το placement της Πειραιώς) που όπως φάνηκε από την Πέμπτη επανατοποθετείται σταδιακά σε μετοχές που είτε είχαν διορθώσει/μείνει πίσω είτε είναι -εκ νέου- στο επίκεντρο λόγω επιχειρηματικών, επενδυτικών εξελίξεων.

Το 5,82% για τη μετοχή της Motor Oil στα 27,62 ευρώ, το 3,40% του group Mytilineos στα 36,46 ευρώ ή το 1,54% της Jumbo στα 26,34 ευρώ είναι περιπτώσεις ενδεικτικές αυτής της μεταφοράς ρευστότητας, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους.

Σαφέστερη εικόνα θα έχει η κοινότητα από την Τρίτη, και αφού έχει κλείσει το triple witching, έχει ολοκληρωθεί το rebalancing και έχει γίνει γνωστή η ετυμηγορία του Moody's.

Από Τρίτη, λοιπόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v