Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2024

JP Morgan: Το μήνυμα...

Η JP Morgan βάζει «πάγο» στις προσδοκίες για αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον MSCI Development Markets.

Τα όσα πρώτος έκανε γνωστά στην κοινότητα ο Γιώργος Α. Σαββάκης, δημοσιοποιώντας την έκθεση του αμερικανικού οίκου, ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενα για όσους δεν ενθουσιάζονται από τις πομφόλυγες των αρμοδίων. 

Ολο αυτό το διάστημα γίνονται οι δέουσες ενέργειες προκειμένου σταδιακά σε βάθος χρόνου το ΧΑ να αποκτήσει, επί της ουσίας, τα χαρακτηριστικά/προϋποθέσεις ενός πραγματικά ανεπτυγμένου χρηματιστηρίου; είναι το ερώτημα. Δύσκολο, κρίνοντας όσα καταμαρτυρά η JP Morgan -θυμίζοντας πως ήταν ο παγκόσμιος παίκτης που ανέλαβε τη διοργάνωση αποκλειστικά του Greek Road Show στη Νέα Υόρκη, προεξάρχοντος του Jamie Dimon- δεν το λες και λίγο...

Προειδοποιεί η JP Morgan για όσα δεν έχουν γίνει εισέτι, εφιστά την προσοχή για όσα χρειάζεται να γίνουν με πολλή και μεθοδική δουλειά απ' όλους τους εμπλεκόμενους, τηρώντας το θυμόσοφο «κρείττον το σιγάν».

Και είναι αποθαρρυντικό να ήμαστε εδώ -που σε μία συνεδρίαση όπως η χθεσινή η «ρηχότητα» της αγοράς, οι παθογένειές της είναι ο κύριος λόγος που απομειώνεται αξία από την εμπροσθοφυλακή της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Είναι κρίμα... τόσο απλά.

Αραγε, μήπως έπραξαν ορθά οι διοικήσεις των Cοca Cola HBC, Viohalco, TITAN που πήραν των ομματιών τους και πήγαν σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Παρίσι; Ή μήπως όσων δεν ερωτήθηκαν καν εάν θα τους ενδιέφερε το ΧΑ -αναφέρομαι στην περίπτωση της Energean-, ή ακόμη όσων δεν το συζητούν καν για εισαγωγή των εταιρειών τους στο ΧΑ.

Ευκαιρία να αναλογιστούν/αναλογιστούμε τι κάνουν/κάνουμε και τι δεν κάνουν/κάνουμε σωστά, για να φτάσει το μέγεθος JPMC να τα πει ακριβώς όπως έχουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v