Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 9 2024

Attica Συμμετοχών: Πουλά assets και γεμίζει το «ταμείο»

Περί τα 30 εκατ. βάζει στο «ταμείο» της η Attica Συμμετοχών, μέσω πώλησης δύο περιουσιακών της στοιχείων σε διάστημα λίγων ημερών.

Αρχές Απριλίου (1/4) η πώληση του Skiathos Express έναντι 9 εκατ. (καθαρό κέρδος 2,8 εκατ.) σε εταιρεία συνδεδεμένη με τη SeaJet/συμφερόντων Μάριου Ηλιόπουλου (σχετικό παρασκήνιο από τον ΧΑΜαιλέοντα).

Χθες ανακοινώθηκε η πώληση της συμμετοχής στη Stena Line (συν 2 πλοία Morocco Star, HighSpeed 3), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την επικέντρωση της διοίκησης -κυρίως- στην εγχώρια αγορά και τη Ν.Α. Μεσόγειο.

Παράλληλα η εισηγμένη (θυμίζοντας πως πρόκειται για holding) επικεντρώνεται και στην ενίσχυση του τουριστικού/ξενοδοχειακού της χαρτοφυλακίου (και επ' αυτού ο ΧΑΜαιλέων έχει παρασκήνιο). Μέσω της Attica Blue Hospitality. Ήδη έχουν γίνει δύο αγορές: Naxos Resort Beach (αρχές Δεκεμβρίου 2021) και Tinos Beach (μέσα Ιουλίου 2022). από 6,5 εκατ. Ενισχύοντας την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως υλοποιείται ευρύτερος σχεδιασμός, που σε εύλογο χρονικό βάθος πιθανότατα θα συμπεριλαμβάνει στρατηγικού χαρακτήρα ανακατατάξεις.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι ίδιοι υποστηρίζουν πως θα μετράει και το μέγεθος/χρηματιστηριακή αξία, συγκριτικά με την τρέχουσα των 571,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v