Άνοδος 0,23% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, το πρόσημο της αγοράς, κινήθηκε σε ικανοποιητικά θετικά επίπεδα 0,41%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 16 επέτυχαν κέρδη, 3 ζημίες και μία παρέμεινε αμετάβλητη.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 15/6/2018

Μικρή ενίσχυση Ενεργητικού 0,23% σημείωσε η αγορά των Α/Κ και η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων διαμορφώθηκε στα 6,588 δις €. Ο ημερήσιος ρυθμός μεριδίων ήταν έντονα πτωτικός, περί του -0,06%, ενώ οφείλεται τόσο στiς αισθητές ρευστοποιήσεις στις δύο κατηγορίες των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων, όσο και στην ολική εξαγορά του Διεθνούς Ομολογιακού Α/Κ Eurobank (LF) Global Bond, της EUROBANK AM ΑΕΔΑΚ.

Λόγω των παραπάνω, το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν σημαντικά αρνητικό, με αξία 4,045 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, το πρόσημο της αγοράς, κινήθηκε σε ικανοποιητικά θετικά επίπεδα 0,41%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 16 επέτυχαν κέρδη, 3 ζημίες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ενίσχυση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 1,53%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,26%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,97% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,76%, Αντιθέτως, οριακές αρνητικές μέσες αποδόσεις υπέστησαν τρεις μόνον κατηγορίες: Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με -0,19%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,15% και το ένα Α/Κ που δραστηριοποιείται σε Κρατικά Ομόλογα Αναπτυσσομένων Χωρών με -0,06%.

Η κινητικότητα των μεριδιούχων δεν είχε την ίδια ένταση των προηγούμενων ημερών, όπως βέβαια και η συναλλακτική αξία. Την επενδυτική διάθεση της ημέρας θα την χαρακτηρίζαμε μικτή προς αρνητική. Υψηλός όγκος συναλλαγών υπήρξε μόνον στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας και στα συγγενή Διαχείρισης Διαθεσίμων με 2,333 και 1,940 εκατ. €, αντιστοίχως. Ακολούθησαν, σε απόσταση, τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 323 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 159 χιλ € (διακόπτοντας ένα συνεχόμενο σερί αξίας συμμετοχών).

Οι εισροές στα Funds of Funds Μικτά με 827 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 119 χιλ. €, απλώς περιόρισαν το εύρος της πτωτικής αξίας του τελικού ισοζυγίου.

Αμελητέες ρευστοποιήσεις αξίας 61 χιλ. € στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v