Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι «αμαρτίες» με τις αγορές ιδίων μετοχών και τα αιτήματα διάσωσης

Οι «αμαρτίες» με τις αγορές ιδίων μετοχών και τα αιτήματα διάσωσης

Πόσο ηθικό είναι οι αεροπορικές να ζητούν διάσωση όταν την εποχή των «παχιών αγελάδων» αντί για επενδύσεις αγόραζαν αφειδώς ίδιες μετοχές; Γιατί πρέπει να τεθεί επί τάπητος ακόμη και καθολική απαγόρευση αγοράς ιδίων μετοχών.

Η πανδημία και η εκτίναξη του «δείκτη φόβου»

Η πανδημία και η εκτίναξη του «δείκτη φόβου»

Ποια σινιάλα στέλνει το άλμα του δείκτη VIX σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, εν μέσω παγκόσμιας εξάπλωσης του Covid-19. Πώς είχε κινηθεί το 2008. Γιατί δημιουργείται σημαντικό κενό πληροφόρησης. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Τα κρίσιμα στοιχήματα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Τα κρίσιμα στοιχήματα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Οι προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς και ποιες πρέπει να είναι οι απαντήσεις. Ο ανταγωνισμός στην αγορά και οι επιλογές που πρέπει να κάνουν οι πολίτες. Γράφει ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Ο ρόλος και τα νέα εργαλεία του χρηματοοικονομικού αναλυτή

Ο ρόλος και τα νέα εργαλεία του χρηματοοικονομικού αναλυτή

Η σημασία της ανάλυσης και της σύνθεσης και γιατί σε αυτό το πεδίο η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την ανθρώπινη. Ποια είναι τα κρίσιμα προσόντα για τους επαγγελματίες της αγοράς. Του Κων/νου Ζοπουνίδη.

Ρουμπινί: Οι αγορές υποτίμησαν τον κορωνοϊό

Ρουμπινί: Οι αγορές υποτίμησαν τον κορωνοϊό

Γιατί οι αγορές δεν αντελήφθησαν έγκαιρα τις συνέπειες της επιδημίας για την παγκόσμια οικονομία και τα χρηματιστήρια. Οι λάθος παραδοχές και γιατί δεν είναι βασικό σενάριο η ταχεία ανάκαμψη.

Χρυσές λίρες: Οι παγίδες που πρέπει να προσέξετε

Η... εύκολη λύση για επένδυση σε χρυσό και οι παγίδες. Οι τρεις έλεγχοι που απαιτούνται για να είστε σίγουρος ότι δεν είναι κίβδηλη. Οι λίρες από βολφράμιο και πώς μπορείτε να τις διακρίνετε.

Bitcoin: Επενδυτική ευκαιρία ή φούσκα;

Ποιο είναι το μυστικό του κρυπτονομίσματος και πόσο πιθανό είναι να επαναληφθεί η ιστορία της τουλίπας. Οι διαφορές στις έννοιες «τιμής» και «αξίας» και η ανάγκη διαχωρισμού από την τεχνολογία «blockchain». Eνα debate Β. Παζόπουλου, Γ. Σιάτρα.

Λογιστική για... αρχάριους

Τι στοιχεία βρίσκουμε σε έναν ισολογισμό και τι μπορούμε να δούμε στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις μιας επιχείρησης. Πώς γίνεται ο έλεγχος. Γράφει ο καθηγητής Κ. Ζοπουνίδης.

Η παγκόσμια πρωτιά του ΧΑ και οι προσδοκίες

Το ελληνικό χρηματιστήριο που στέφθηκε «παγκόσμιος πρωταθλητής» αποδόσεων τη χρονιά που ολοκληρώνεται και οι προοπτικές για το νέο έτος. Πού ποντάρουν οι αισιόδοξοι. Γράφει ο Δ. Τζάνας της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι πραγματικά μπορεί να καταστρέψει το Bitcoin

Όσο μεγαλύτερος έλεγχος υπάρχει από πλευράς κυβερνήσεων και τραπεζών, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το κίνητρο να τους παρακάμψεις. Ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων και ο καλύτερος τρόπος για να τα κάνεις... άχρηστα.

Πώς μπορούμε να προβλέψουμε την κίνηση του bitcoin

Μετοχική «χρυσή βίζα»: Το χρονικό μιας… μεγάλης γκάφας!

Ηρθε η ώρα για ένα μεγάλο ράλι στον χρυσό

Τι ξεχνάμε κυνηγώντας την αύξηση του ΑΕΠ

Οι θλιβερές επέτειοι του Σεπτεμβρίου για το Χρηματιστήριο

Το αμερικανικό παιχνίδι με το δολάριο

Γιατί η Fed θα υποχωρήσει... περισσότερο!

Ας το κάνουμε όπως οι Αρχαίοι!

Οσα πρέπει να ξέρετε για να επενδύσετε τώρα στα Αμοιβαία

Η κρίση και τα προμηνύματα μιας νέας πραγματικότητας

v