ΠΡΟΣΩΠΑ

Επενδυτικά Κεφάλαια: Κάνε το όπως το Λουξεμβούργο

Επενδυτικά Κεφάλαια: Κάνε το όπως το Λουξεμβούργο

Πώς κατάφερε το Μεγάλο Δουκάτο να γίνει πόλος έλξης για επενδυτικά κεφάλαια από όλο τον κόσμο. Γιατί μπορεί και πρέπει η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου και να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση. Γράφει ο Βασίλης Δαμουράς.

Το happy ending του Γενικού Δείκτη και οι προοπτικές του 2021

Το happy ending του Γενικού Δείκτη και οι προοπτικές του 2021

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά στο Χρηματιστήριο. Η πανδημία, η επιστροφή της γεωπολιτικής και οι τρεις εξελίξεις που ανέτρεψαν τα δεδομένα τους τελευταίους μήνες. Τι αναμένεται στη συνέχεια. Γράφει ο Δ. Τζάνας.

Τι ευκαιρίες φέρνει ο νόμος για την εταιρική διακυβέρνηση

Τι ευκαιρίες φέρνει ο νόμος για την εταιρική διακυβέρνηση

Κρίσιμη η σωστή εφαρμογή του από τους φορείς της κεφαλαιαγοράς για την οικοδόμηση αμοιβαίου κλίματος εμπιστοσύνης. Τι προβλέπει και ποιες καινοτομίες εισάγει. Γράφει ο Μπάμπης Εγγλέζος.

Η μέθοδος που κάνει τον εσωτερικό έλεγχο πιο... ευέλικτο

Η μέθοδος που κάνει τον εσωτερικό έλεγχο πιο... ευέλικτο

Πώς μπορεί μια επιχείρηση να υιοθετήσει έναν έξυπνο τρόπο εσωτερικού ελέγχου και να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο δεδομένων. Τα χαρακτηριστικά και οι κρίσιμες προϋποθέσεις. Γράφουν Κ. Ζοπουνίδης, Μ. Μενεξιάδης και Χρ. Λεμονάκης.

Πώς θα αποδώσουν οι επενδυτικές κινήσεις σας

Πώς θα αποδώσουν οι επενδυτικές κινήσεις σας

Οι αγορές δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε επενδυτή να αξιοποιήσει τις ιδέες του, μέσα στον χρονικό ορίζοντα που επιλέγει και μέσα από το ρίσκο που μπορεί να σηκώσει. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ.

Πόσες φορές έχουν... πεθάνει το Bitcoin

Το νέο ράλι του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος και πώς διαμορφώνονται τα «στρατόπεδα» υποστηρικτών και... μεγάλων πολέμιων. Οι πάμπολλες προαναγγελίες «τέλους» και γιατί αποδείχθηκε πιο ανθεκτικό. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Πώς θα πάψει το χρηματιστήριο να βλέπει τα ράλι να… περνούν

Την περίοδο που η Επιτροπή του Υπ. Οικονομικών δουλεύει με στόχο την ανάπτυξη της εγχώριας κεφαλαιαγοράς, το χρηματιστήριο βυθίζεται με αξίες συναλλαγών… περιπτέρου. Οσοι επένδυσαν στο εξωτερικό, γέμισαν τις βαλίτσες κέρδη!

Δημ. Τζάνας: Πιθανή μια προσπάθεια υπερβασης των 650 μονάδων

Ο συνδυασμός της επενδυτικής άπνοιας με μικρή ανοδική κίνηση του Γ.Δ. είναι ενδεχομένως το καλύτερο που μπορεί να συμβεί, σχολιάζει.

Γιατί ανεβαίνουν οι κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις

Οι Environmental, Social and Governance επενδύσεις την τελευταία δεκαετία παρουσίασαν ραγδαία αύξηση, με βάσιμες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για επενδυτικά ποσά της τάξεως των 30 τρισ. δολαρίων! Γράφει ο Νίκος Αυλώνας.

Ερχονται οι νέου τύπου οικονομικές καταστάσεις

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ενιαία Ηλεκτρονική Μορφή με την οποία θα παρουσιάζονται τα εταιρικά οικονομικά στοιχεία. Ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Γράφει η Κέλλυ Λεωνίδα.

Γιατί οι επενδυτικές πλατφόρμες κάνουν τη διαφορά

Πώς θα βγει από το τέλμα το χρηματιστήριο

Οι προοπτικές του bitcoin μέσα από έξι διαγράμματα

Η απαγόρευση του short selling έχει παρενέργειες!

Οι «αμαρτίες» με τις αγορές ιδίων μετοχών και τα αιτήματα διάσωσης

Η πανδημία και η εκτίναξη του «δείκτη φόβου»

Τα κρίσιμα στοιχήματα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Ο ρόλος και τα νέα εργαλεία του χρηματοοικονομικού αναλυτή

Ρουμπινί: Οι αγορές υποτίμησαν τον κορωνοϊό

Χρυσές λίρες: Οι παγίδες που πρέπει να προσέξετε

v