Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ρουμπινί: Οι αγορές υποτίμησαν τον κορωνοϊό

Ρουμπινί: Οι αγορές υποτίμησαν τον κορωνοϊό

Γιατί οι αγορές δεν αντελήφθησαν έγκαιρα τις συνέπειες της επιδημίας για την παγκόσμια οικονομία και τα χρηματιστήρια. Οι λάθος παραδοχές και γιατί δεν είναι βασικό σενάριο η ταχεία ανάκαμψη.

Χρυσές λίρες: Οι παγίδες που πρέπει να προσέξετε

Χρυσές λίρες: Οι παγίδες που πρέπει να προσέξετε

Η... εύκολη λύση για επένδυση σε χρυσό και οι παγίδες. Οι τρεις έλεγχοι που απαιτούνται για να είστε σίγουρος ότι δεν είναι κίβδηλη. Οι λίρες από βολφράμιο και πώς μπορείτε να τις διακρίνετε.

Bitcoin: Επενδυτική ευκαιρία ή φούσκα;

Bitcoin: Επενδυτική ευκαιρία ή φούσκα;

Ποιο είναι το μυστικό του κρυπτονομίσματος και πόσο πιθανό είναι να επαναληφθεί η ιστορία της τουλίπας. Οι διαφορές στις έννοιες «τιμής» και «αξίας» και η ανάγκη διαχωρισμού από την τεχνολογία «blockchain». Eνα debate Β. Παζόπουλου, Γ. Σιάτρα.

Λογιστική για... αρχάριους

Λογιστική για... αρχάριους

Τι στοιχεία βρίσκουμε σε έναν ισολογισμό και τι μπορούμε να δούμε στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις μιας επιχείρησης. Πώς γίνεται ο έλεγχος. Γράφει ο καθηγητής Κ. Ζοπουνίδης.

Η παγκόσμια πρωτιά του ΧΑ και οι προσδοκίες

Η παγκόσμια πρωτιά του ΧΑ και οι προσδοκίες

Το ελληνικό χρηματιστήριο που στέφθηκε «παγκόσμιος πρωταθλητής» αποδόσεων τη χρονιά που ολοκληρώνεται και οι προοπτικές για το νέο έτος. Πού ποντάρουν οι αισιόδοξοι. Γράφει ο Δ. Τζάνας της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι πραγματικά μπορεί να καταστρέψει το Bitcoin

Όσο μεγαλύτερος έλεγχος υπάρχει από πλευράς κυβερνήσεων και τραπεζών, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το κίνητρο να τους παρακάμψεις. Ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων και ο καλύτερος τρόπος για να τα κάνεις... άχρηστα.

Πώς μπορούμε να προβλέψουμε την κίνηση του bitcoin

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Patsos που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης και πόσο ακριβείς δείχνουν οι προβλέψεις του για την τάση στο bitcoin και άλλες επενδύσεις.

Μετοχική «χρυσή βίζα»: Το χρονικό μιας… μεγάλης γκάφας!

Η τριετής «περιπέτεια» της ρύθμισης που θα άνοιγε τον δρόμο για την εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό και ειδικά από την Κίνα. Τα «μπρος-πίσω» της προηγούμενης κυβέρνησης και οι «επιλογές» της νυν, που μειώνουν τις προσδοκίες.

Ηρθε η ώρα για ένα μεγάλο ράλι στον χρυσό

Οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και γιατί στέλνουν σήμα για επενδύσεις στο πολύτιμο μέταλλο. Ο φόβος βαθιάς ύφεσης, η σημασία της ασφάλειας και οι εναλλακτικές για τους επενδυτές. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Τι ξεχνάμε κυνηγώντας την αύξηση του ΑΕΠ

Γιατί ο παραδοσιακός δείκτης μέτρησης της «δυναμικής» μιας οικονομίας δεν απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα. Τα μεγάλα μειονεκτήματα, τα «άλματα» στην ανάλυση δεδομένων και η... Νέα Ζηλανδία. Γράφει ο Δ. Ν. Φίλιππας.

Οι θλιβερές επέτειοι του Σεπτεμβρίου για το Χρηματιστήριο

Το αμερικανικό παιχνίδι με το δολάριο

Γιατί η Fed θα υποχωρήσει... περισσότερο!

Ας το κάνουμε όπως οι Αρχαίοι!

Οσα πρέπει να ξέρετε για να επενδύσετε τώρα στα Αμοιβαία

Η κρίση και τα προμηνύματα μιας νέας πραγματικότητας

Πώς μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει «υπεύθυνες» επενδύσεις

Τι κρύβει η πρόσφατη άνοδος στο Χρηματιστήριο

Πλοία-μαμούθ και συμμαχίες ανατρέπουν τα δεδομένα στη ναυτιλία

Τα μεγαλύτερα λάθη μου ως επενδυτής

v