ΠΡΟΣΩΠΑ

Saxo Bank: Πόσο... φούσκα είναι το ράλι των μετοχών

Saxo Bank: Πόσο... φούσκα είναι το ράλι των μετοχών

Μπορεί οι μετοχές να καταγράφουν ρεκόρ, ωστόσο αυτό δεν υποδηλώνει απαραίτητα την ύπαρξη κάποιας φούσκας, τονίζει ο P. Garnry της Saxo Bank. Υποδεικνύει την πιθανότητα μιας διόρθωσης, σημειώνει.

Οκτώ προβλέψεις για το 2018

Οκτώ προβλέψεις για το 2018

Πώς αναμένεται να κινηθούν οι διεθνείς μετοχές, τι θα γίνει με τον Ντόναλντ Τραμπ, γιατί πρόκειται να καθυστερήσει η ελληνική «άνοιξη». Οι εκτιμήσεις για ομόλογα, μεταβλητότητα και QE. Γράφει ο Γ. Λαγαρίας.

Αντίπαλοι με τον εαυτό μας

Αντίπαλοι με τον εαυτό μας

Τα συμπτώματα και τις αιτίες της ελληνικής κρίσης αναδεικνύει στο νέο βιβλίο του ο Κ. Μαρκάζος. Η οικονομία, η σχέση με την πολιτική και οι εθνικές «ιδιαιτερότητες» των Ελλήνων.

Οι προοπτικές του Χρηματιστηρίου για τη νέα χρονιά

Οι προοπτικές του Χρηματιστηρίου για τη νέα χρονιά

Σκηνικό δυο ταχυτήτων επικράτησε φέτος στο XA. Τα δεδομένα που θα κρίνουν την πορεία των τραπεζών το 2018 και ποιοι είναι οι καταλύτες. Οι εξωτερικοί κίνδυνοι για την ευστάθεια των αγορών. Γράφει ο Δ. Τζάνας.

Οι κεντρικές τράπεζες και το κυνήγι της απόδοσης

Οι κεντρικές τράπεζες και το κυνήγι της απόδοσης

Γιατί πολλοί ξένοι οίκοι προτείνουν τη στροφή των επενδυτών προς ομόλογα κοντινότερης λήξης. Οι σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και ο «κίνδυνος» πληθωρισμού. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

Η Federal Reserve χάνει την ανεξαρτησία της!

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών δείχνει να αναλαμβάνει τα ηνία, καθώς η άτυχη Fed χρησιμοποιείται ως αποδιοπομπαίος τράγος από τους πολιτικούς, για την αδύναμη απόδοση της οικονομίας. Ενα σενάριο του Steen Jakobsen της Saxo Bank.

Καταλύτης για καλές αποδόσεις οι ανεξάρτητες αναλύσεις

Γιατί η ανεξάρτητη ανάλυση είναι η πιο αποτελεσματική οδός για την τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος της μετοχής μιας εισηγμένης. Το μεγάλο κενό ενημέρωσης και οι ανάγκες της αγοράς. Γράφει ο Ν. Γεωργιάδης.

Τo ράλι του bitcoin και τα ρίσκα

Τα τρία «κραχ» του τελευταίου εξαμήνου, τα προβλήματα ασφάλειας και η αναμενόμενη αντίδραση των κυβερνήσεων στο φαινόμενο bitcoin, συγκαταλέγονται στα κυριότερα ρίσκα για το ψηφιακό νόμισμα.

Αναπτυξιακό κλειδί τα εναλλακτικά εργαλεία χρηματοδότησης

Τα μεγαλύτερα επιμελητήρια της χώρας θα πρέπει να παίξουν σοβαρό ρόλο στο θέμα της άντλησης ρευστότητας από τις επιχειρήσεις. Οι εκδόσεις ομολογιακών δανείων και το crowdfunding. Ο ρόλος των τραπεζών. Γράφει ο Γ. Πολυχρονίου.

Τραμπ και Fed: Εκανε τον λογιστή... καπετάνιο!

Η επιλογή του Αμερικανού προέδρου για τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη είναι εξαιρετικά κακή και επικίνδυνη και ίσως δεν αργήσουν οι αγορές να το καταλάβουν. Η «πολιτικοποίηση» της Fed και οι κίνδυνοι.

Επενδύσεις: Ο νέος τρόπος αντίληψης του κινδύνου

Βοτσαρίδης (Interlife): Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τον κεφαλικό φόρο

Saxo Bank: Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από τη γερμανική ψήφο

Η τράπεζα του μέλλοντος πρέπει να μιμηθεί τα... Lego

Το crowd funding και πού θα κριθεί το στοίχημα των επενδύσεων

Ο τυφώνας Harvey και το μεγάλο τεστ των αγορών

Το ΔΝΤ, το χρέος και η υπέρτατη κρίση των... αγορών

Κατακτώντας τον Σιδερένιο Θρόνο του Retargeting

Το plan Β για επικερδές χαρτοφυλάκιο

Dembik: Γιατί το δολάριο παραμένει... Βασιλιάς

v