ΠΡΟΣΩΠΑ

Τι «βλέπει» για το Q3 στις αγορές η Saxo Bank

Τι «βλέπει» για το Q3 στις αγορές η Saxo Bank

Θα έχει κακό τέλος ο «εμπορικός πόλεμος», σημειώνει η τράπεζα. Πώς σχολιάζει την επιβράδυνση της ανάπτυξης, τον Τραμπ και τα σενάρια για επιδείνωση της κρίσης. Οι προτάσεις για μετοχές, ομόλογα, ισοτιμίες και εμπορεύματα.

Νέες τάσεις στη βιομηχανία του trading και των επενδύσεων

Νέες τάσεις στη βιομηχανία του trading και των επενδύσεων

Γιατί οι brokers αλλάζουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και ψάχνουν πιο «εύκολες» αγορές. Η σκληρότερη στάση των αρχών, οι κανονισμοί, η επέλαση της τεχνολογίας και το νέο Ελ Ντοράντο. Γράφει ο Θ. Παπαπολύζος.

Τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια και η μέτρηση... κινδύνου

Τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια και η μέτρηση... κινδύνου

Με την κρίση στο ζενίθ και τις ελληνικές αγορές να καταρρέουν, μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες για τους μεριδιούχους. Οι προοπτικές. Γράφει ο Σ. Ανδρονής.

Το δολάριο είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί

Το δολάριο είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί

Τι αναμένεται να φέρει το β' τρίμηνο για τις ισοτιμίες. Το «δίλημμα Triffin» και γιατί το δολάριο είναι καταδικασμένο να πέσει. Γιατί υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης της Τουρκίας. Γράφει ο J. Hardy της Saxo.

Ο «χάρτης» των φορο-επιβαρύνσεων στις επενδύσεις

Ο «χάρτης» των φορο-επιβαρύνσεων στις επενδύσεις

Πόσο φορολογούνται τα εισοδήματα των πολιτών από κάθε κατηγορία επενδύσεων. Τι ισχύει για μετοχές, καταθέσεις, ομόλογα, α/κ, ενοίκια, ΑΕΕΑΠ, ατομικά και συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά προϊόντα. Γράφει ο Ζ. Καλαϊτζάκης.

Πώς επενδύουν οι μεγάλοι οίκοι

Με τη σωστή στρατηγική, δεν είναι απαραίτητο να γίνετε... Πυθία για την πορεία μετοχών, κλάδων και οικονομιών. Οι στρατηγικές των options και πώς λύνουν τα χέρια των επενδυτών. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Γιατί αναμένεται «δυναμική» χρονιά στα νομίσματα

Τις προβλέψεις της Saxo Bank για τις αγορές συναλλάγματος καταθέτει ο John Hardy. Γιατί διαφαίνεται αδυναμία του δολαρίου στα τέλη του έτους. Οι εκτιμήσεις για το ευρώ, οι δευτερεύουσες συναλλαγές και η μεταβλητότητα.

Απλή διόρθωση, ή η αρχή του τέλους;

Το γεωπολιτικό ρίσκο την ανάληψης της εξουσίας από τον Ντ. Τράμπ τώρα ξετυλίγεται. Γιατί η πρόσφατη διόρθωση στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ μπορεί να μην είναι τόσο «αθώα». Γράφει ο Γ. Λαγαρίας.

Saxo Bank: Πόσο... φούσκα είναι το ράλι των μετοχών

Μπορεί οι μετοχές να καταγράφουν ρεκόρ, ωστόσο αυτό δεν υποδηλώνει απαραίτητα την ύπαρξη κάποιας φούσκας, τονίζει ο P. Garnry της Saxo Bank. Υποδεικνύει την πιθανότητα μιας διόρθωσης, σημειώνει.

Οκτώ προβλέψεις για το 2018

Πώς αναμένεται να κινηθούν οι διεθνείς μετοχές, τι θα γίνει με τον Ντόναλντ Τραμπ, γιατί πρόκειται να καθυστερήσει η ελληνική «άνοιξη». Οι εκτιμήσεις για ομόλογα, μεταβλητότητα και QE. Γράφει ο Γ. Λαγαρίας.

Αντίπαλοι με τον εαυτό μας

Οι προοπτικές του Χρηματιστηρίου για τη νέα χρονιά

Οι κεντρικές τράπεζες και το κυνήγι της απόδοσης

Η Federal Reserve χάνει την ανεξαρτησία της!

Καταλύτης για καλές αποδόσεις οι ανεξάρτητες αναλύσεις

Τo ράλι του bitcoin και τα ρίσκα

Αναπτυξιακό κλειδί τα εναλλακτικά εργαλεία χρηματοδότησης

Τραμπ και Fed: Εκανε τον λογιστή... καπετάνιο!

Επενδύσεις: Ο νέος τρόπος αντίληψης του κινδύνου

Βοτσαρίδης (Interlife): Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τον κεφαλικό φόρο

v