Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Μετοχική «χρυσή βίζα»: Το χρονικό μιας… μεγάλης γκάφας!

Μετοχική «χρυσή βίζα»: Το χρονικό μιας… μεγάλης γκάφας!

Η τριετής «περιπέτεια» της ρύθμισης που θα άνοιγε τον δρόμο για την εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό και ειδικά από την Κίνα. Τα «μπρος-πίσω» της προηγούμενης κυβέρνησης και οι «επιλογές» της νυν, που μειώνουν τις προσδοκίες.

Ηρθε η ώρα για ένα μεγάλο ράλι στον χρυσό

Ηρθε η ώρα για ένα μεγάλο ράλι στον χρυσό

Οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και γιατί στέλνουν σήμα για επενδύσεις στο πολύτιμο μέταλλο. Ο φόβος βαθιάς ύφεσης, η σημασία της ασφάλειας και οι εναλλακτικές για τους επενδυτές. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Τι ξεχνάμε κυνηγώντας την αύξηση του ΑΕΠ

Τι ξεχνάμε κυνηγώντας την αύξηση του ΑΕΠ

Γιατί ο παραδοσιακός δείκτης μέτρησης της «δυναμικής» μιας οικονομίας δεν απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα. Τα μεγάλα μειονεκτήματα, τα «άλματα» στην ανάλυση δεδομένων και η... Νέα Ζηλανδία. Γράφει ο Δ. Ν. Φίλιππας.

Οι θλιβερές επέτειοι του Σεπτεμβρίου για το Χρηματιστήριο

Οι θλιβερές επέτειοι του Σεπτεμβρίου για το Χρηματιστήριο

Κλείνουν είκοσι χρόνια από το σπάσιμο της χρηματιστηριακής φούσκας του 1999 και δέκα από το «λουκέτο» του ομίλου ΑΣΠΙΣ Πρόνοια. Εχουμε προετοιμαστεί προκειμένου να μην ξαναβιώσουμε ανάλογες καταστάσεις;

Το αμερικανικό παιχνίδι με το δολάριο

Το αμερικανικό παιχνίδι με το δολάριο

Γιατί το νόμισμα των ΗΠΑ παραμένει το κυρίαρχο στο παγκόσμιο σύστημα. Η πορεία από τον κανόνα του χρυσού και η σημερινή συγκυρία και ο φόβος κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου. Γράφει ο Δημ. Τζάνας.

Γιατί η Fed θα υποχωρήσει... περισσότερο!

Γιατί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τελικά θα κάνει το χατήρι των αγορών. Ο ρόλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο... εκβιασμός και ο πραγματικός κίνδυνος για τα διεθνή χρηματιστήρια. Γράφει ο Γ. Λαγαρίας.

Ας το κάνουμε όπως οι Αρχαίοι!

Η συγκέντρωση του πλούτου δεν βοηθά στην οικονομική ανάπτυξη και μεγεθύνει τη φτώχεια, ενώ παράλληλα δημιουργεί και πολιτικές παρενέργειες. Το μοντέλο της χορηγίας. Γράφει ο Δημήτρης Τζάνας.

Οσα πρέπει να ξέρετε για να επενδύσετε τώρα στα Αμοιβαία

Γιατί τα Αμοιβαία Κεφάλαια έχουν καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι στα χαρτοφυλάκια εκατομμυρίων επενδυτών. Τα πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών επενδύσεων, η ιστορία τους και η εικόνα της αγοράς. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Η κρίση και τα προμηνύματα μιας νέας πραγματικότητας

Οι περισσότερες από τις οικονομικές κρίσεις που ταλάνισαν τη χώρα άλλαξαν και το πλαίσιο λειτουργίας της προς το θετικότερο και απελευθέρωσαν επιχειρηματικές δυνάμεις. Η τελευταία μάλλον δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Γράφει ο Θ. Λιζάρδος.

Πώς μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει «υπεύθυνες» επενδύσεις

Η νέα παγκόσμια τάση των υπεύθυνων επενδύσεων και πώς θα πρέπει να κινηθούμε ως χώρα για να τις προσελκύσουμε. Τα πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών επενδύσεων και οι στρατηγικές. Γράφει ο Γ. Σαλαβόπουλος.

Τι κρύβει η πρόσφατη άνοδος στο Χρηματιστήριο

Πλοία-μαμούθ και συμμαχίες ανατρέπουν τα δεδομένα στη ναυτιλία

Τα μεγαλύτερα λάθη μου ως επενδυτής

Κρυπτονομίσματα: Οι κίνδυνοι της επένδυσης και πώς να τους μειώσετε

Κύπρος: Ο κύκλος των χαμένων υπουργών-τραπεζιτών

Tα ομόλογα και τα μυστικά των δικαστικών αντιπαραθέσεων

Οι προοπτικές του 2019 για χρηματιστήριο και αγορές

Πώς «βαθμολόγησε» ο ΣΕΔ τις εισηγμένες

Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές το 2019

3K Investment: Αγοράζουμε μετοχές καλών ελληνικών εταιριών

v