Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι αγορές της Ασίας

Πράσινα για δεύτερη συνεδρίαση τα ασιατικά ταμπλό. Νέο υψηλό 7 μηνών στο Τόκιο καθώς υποχωρεί το γεν. Θετική έκπληξη από τα οικονομικά μεγέθη της Κίνας, αλλά και της Αυστραλίας.

Ανοδικά κινούνται για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι τελευταίες ειδήσεις από το μέτωπο της οικονομίας εκπλήσσουν θετικά.

Συγκεκριμένα, στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei βρέθηκε σε νέο υψηλό 7 μηνών, με άνοδο 0,38% στις 15.728 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,91% στις 25.228 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή υποχώρηση 0,02% στις 2051 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,04% στις 5654 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,86% στις 2285 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,86% στις 2407 μονάδες.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,2% στα 105,06 γεν που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι τους προηγούμενους μήνες το ιαπωνικό νόμισμα, όπως και τα Treasuries, είχε ενισχυθεί σημαντικά καθώς λειτούργησε ως δικλείδα ασφαλείας για τους επενδυτές. Τα νέα για την αμερικανική οικονομία όμως, είναι θετικά και πλέον οι περισσότεροι κάνουν χρονοδιαγράμματα για την πρώτη αύξηση επιτοκίων από τις ΗΠΑ. Ο δείκτης ISM για τον αμερικανικό κλάδο μεταποίησης, αυξήθηκε στο 59 τον Αύγουστο, στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2011, ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Επίσης, τα τελευταία στοιχεία για την Κίνα δείχνουν ενίσχυση του δείκτη ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών στο 54,4 τον Αύγουστο από 54,2 τον προηγούμενο μήνα.

Στην Αυστραλία, ανακοινώθηκε ανάπτυξη του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,5%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 0,4%.

Μετά από αυτό το μπαράζ οικονομικών μεγεθών, η προσοχή στρέφεται στην Ευρώπη και το Μάριο Ντράγκι. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει αύριο Πέμπτη και οι αναλυτές τονίζουν ότι εντείνονται σθεναρά οι πιέσεις για νέα μέτρα αντιμετώπισης του αποπληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v