Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις αγορές της Ασίας

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες και χαμηλός όγκος συναλλαγών καθώς οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα είναι κλειστές λόγω αργίας. Ο προβληματισμός για τα αμερικανικά μεγέθη και το τελεσίγραφο των φοιτητών στο Χονγκ Κονγκ

Πτωτικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση κινούνται τα χρηματιστήρια της Ασίας με προβληματισμό των επενδυτών τόσο για τις εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ όσο και για τα τελευταία οικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ. Αξιοσημείωτος είναι επίσης ο χαμηλός όγκος συναλλαγών καθώς οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα είναι κλειστές λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,56% στις 16082 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi κατέγραψε πτώση 1,41% στις 1991 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX άνοδο 0,64% στις 5330 μονάδες.

Η νευρικότητα διατηρείται καθώς οι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ για Πέμπτη ημέρα. Σημειώνεται ότι οι φοιτητές έχουν θέσει τελεσίγραφο μέχρι την Τετάρτη για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους – στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η παραίτηση του κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το πότε θα αρχίσουν οι ΗΠΑ να αυξάνουν τα επιτόκια» εξηγεί ο Ναντέρ Ναϊμι, της AMP Capital Investors και συμπλήρωσε: «Υπάρχει επίσης η εντεινόμενη ανησυχία για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ. Εάν οι διαδηλώσεις συνεχιστούν, υπάρχει ο κίνδυνος να φύγουν πολλές επιχειρήσεις»

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας ήταν καλύτερος των προσδοκιών καθώς ενισχύθηκε στο 13 έναντι εκτιμήσεων στο 10.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v