Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το μίνι ράλι στην Ασία

Πράσινα και σήμερα τα ασιατικά ταμπλό μετά το νέο άλμα στη Wall Street. Ανακάμπτει το πετρέλαιο. Διορθωτικές κινήσεις για το ιαπωνικό νόμισμα. Ο παράγοντας Fed και οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν που βελτίωσαν το κλίμα στις αγορές.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ακολουθώντας κατά πόδας τη Wall Street και με τους αναλυτές να εκτιμούν πως επιστρέφει η διάθεση ανάληψης επενδυτικού ρίσκου

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 2,39% στις 17,621 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,31% στις 23.130 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 1,71% και ο αυστραλιανός ASX με άλμα 2,37% στις 5312 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,71% στις 3109 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,11% στις 3383 μονάδες.

Ο Dow Jones κατέγραψε χθες τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών ετών στον απόηχο των αποφάσεων της Fed. Η επικεφαλής της Fed δήλωσε χθες ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε μηδενικά επίπεδα στο α' τρίμηνο, τονίζοντας ότι η όποια αύξηση (επιτοκίων) θα γίνει σταδιακά, σε αργούς ρυθμούς. Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 2,43% στις 17.778,15 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 2,40% στις 2.061,23 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,24% στις 4.748,40 μονάδες.

«Βλέπουμε ένα ράλι ανακούφισης» εξηγεί ο Koichi Kurose της Resona Bank και συμπλήρωσε: «Η Fed λέει ότι δεν θα προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής σύντομα και ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία δεν θα καταλήξει σε χρηματοοικονομική κρίση καθησυχάζοντας τις αγορές. Ανησυχούμε ακόμη για το πώς θα κινηθούν οι τιμές του πετρελαίου, αλλά προς το παρόν, υπάρχει διάθεση ανάληψης ρίσκου»

Και οι 10 κλάδοι των ασιατικών αγορών κινήθηκαν ανοδικά, καθώς ανακάμπτει και η τιμή του πετρελαίου. Το WTI ενισχύθηκε στα 54,84 δολ. ανά βαρέλι, αλλά παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2009.

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφει τις δύο τελευταίες ημέρες το ιαπωνικό νόμισμα, που υποχωρεί κατά 2% έναντι του δολαρίου, ενώ ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2009. Σήμερα το γεν, υποχωρεί κατά 0,4% στα 119,35 έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, με το διοικητή της, Χαρουχίκο Κουρόντα να δηλώνει ότι χρειάζεται χρόνο μέχρι να φανεί ο αντίκτυπος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v