Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε αντίθετες κατευθύνσεις οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας. Εβδομαδιαίες απώλειες 4,2% στη Σαγκάη, ενώ η Αυστραλία οδεύει σε νέο ρεκόρ.

Διχασμένες εμφανίζονται οι αγορές της Ασίας με το χρηματιστήριο της Αυστραλίας να οδεύει σε νέο ρεκόρ ενώ αντιθέτως η Σαγκάη δέχεται έντονες πιέσεις.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,82% στις 17.648 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε υψηλότερα κατά 0,16% στις 5774 μονάδες ενώ κλείνει την εβδομάδα με άνοδο 9,6% με στήριξη από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων. Σήμερα, η RBA αναθεώρησε πτωτικά και τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της Αυστραλίας, κίνηση που οι αναλυτές ερμηνεύουν ως ένδειξη για νέα μελλοντική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,28% στις 24.696 μονάδες και ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,14% στις 1955 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,91% στις 3076 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 1,62% στις 3312 μονάδες.  Σημειώνεται ότι ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Σαγκάης κλείνει την εβδομάδα με συνολικές απώλειες που ξεπερνούν το 4%, εν μέσω μπαράζ δημοσίων εγγραφών και ενώ οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ξεκινήσει εκτενή έρευνα στο trading με margin. Στο στόχαστρο βρέθηκαν οι μετοχές του κλάδου real estate αλλά και του ενεργειακού

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v