Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι αγορές της Ασίας

Μικτά πρόσημα και οριακές κινήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια. Η προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα. Προβληματίζει η πτωτική πορεία του πληθωρισμού στην Ιαπωνία. Πιέσεις στη Σαγκάη καθώς συνεχίζεται η έρευνα των αργών για το trading με margin.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασία με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους αφενός στα εταιρικά αποτελέσματα από τη Wall Street, αφετέρου στις ανησυχίες για τη διεθνή αναπτυξιακή πορεία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,39% στις 17.674 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,11% στις 24.568 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με οριακές απώλειες 0,09% στις 1949 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 0,35% στις 5551 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,56% στις 3211 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 1,33% στις 3435 μονάδες. Η κινεζική αγορά υποχωρεί για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση,  καθώς επικρατεί νευρικότητα με την έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι ρυθμιστικές αρχές για το trading με margin. Προ ημερών, απαγορεύτηκε στις τρεις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές της χώρας να ανοίξουν νέους λογαριασμούς margin.

Παράλληλα, οι επενδυτές καλούνται να ξεδιαλύνουν την εικόνα από το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων. Nomura Holdings και Advantest κινούνται ανοδικά καθώς ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ αντιθέτως, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Softbank Corp που δεν ικανοποίησε τους αναλυτές.

Στο «μέτωπο» της οικονομίας, προβληματίζει ο δομικός πληθωρισμός στην Ιαπωνία που υποχώρησε για πέμπτο συνεχή μήνα το Δεκέμβριο στο 0,5%, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για το εάν αποδίδουν τελικά τα πολύκροτα «Αμπενομικά»

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v