Με βήμα σημειωτόν οι αγορές της Ασίας

Διχασμένοι οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας. Επιβράδυνση εξωτερικής και εσωτερικής ζήτησης δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για την Κίνα. Προβληματισμός και για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη με τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν σήμερα οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται αφενός στις εξελίξεις στην ευρωζώνη, αφετέρου στα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,36% στις 17.711 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,41% στις 24.577 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,44% στις 1947 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με οριακή υποχώρηση κατά 0,08% στις 5770 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,47% στις 3090 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,89% στις 3342 μονάδες.

Η Κίνα ανακοίνωσε μείωση εισαγωγών και εξαγωγών για τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 3,3% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές συρρικνώθηκαν κατά 19,9%. Το αποτέλεσμα ήταν το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να εκτιναχθεί σε νέο ρεκόρ αγγίζοντας τα 60 δις. δολ. «Το εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ του Ιανουαρίου αποδίδεται στη βουτιά των εισαγωγών και την αδύναμη εγχώρια ζήτηση που αποτυπώθηκε στα στοιχεία Ιανουαρίου» εξηγεί ο Evan Lucas της IG και συμπληρώνει: «Είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει ανάκαμψη το Φεβρουάριο καθώς το Κινεζικό Νέο Έτος επίσης επηρεάζει τη ζήτηση»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v