Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη μεταποίηση στην Κίνα δημιούργησαν αντιφατικά αισθήματα, με τους επενδυτές από τη μια να ανησυχούν για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, από την άλλη όμως να προσδοκούν νέες κινήσεις νομισματικής χαλάρωσης.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, ενώ τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίαση της Fed τελικά δεν έριξαν φως στις προθέσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ως προς το πότε θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας παρέμενε ουσιαστικά αμετάβλητος, ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε οριακά υψηλότερα (+0,03%) στις 20.202,87 μονάδες.

Κέρδη 0,88% για τον δείκτη ASX στις 5.663,6 μονάδες, 0,85% για τον κινεζικό δείκτη CSI στις 4.795 μονάδες και 0,88% για τον Shanghai Composite στις 4.485 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,50% στις 27.448 μονάδες και κατά 0,78% ο δείκτης Kospi στις 2.122 μονάδες.

Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί τα προκαταρκτικά στοιχεία της HSBC για την μεταποίηση στην Κίνα, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 49,1 τον Μάιο από 48,9 τον προηγούμενο μήνα. Αυτό από τη μια πλευρά δημιούργησε ανησυχίες αναφορικά με την μείωση της ζήτησης σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, από την άλλη όμως δίνει τροφή για προσδοκίες ότι οι κινέζοι policymakers θα προχωρήσουν σε περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v