Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Η απόφαση της Κίνας για περαιτέρω άνοιγμα της κεφαλαιαγοράς και αναδιάρθρωση των κρατικών επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με το νέο ρεκόρ στη Wall, αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τις εξελίξεις από το ελληνικό μέτωπο.

Σε υψηλότερο επίπεδο σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς το ράλι των κινεζικών μετοχών και το νέο ρεκόρ στη Wall Street αντισταθμίζουν τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τις εξελίξεις σε ότι αφορά την Ελλάδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, εκτός Ιαπωνίας, ενισχύονταν κατά 0,2%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,68% στις 20.026 μονάδες.

Άνοδος 0,22% για τον δείκτη Hang Seng στις 27.652 μονάδες και 0,34% για τον δείκτη Kospi στις 2.120 μονάδες, ενώ αντιθέτως απώλειες 0,72% κατάγραψε ο δείκτης ASX της Αυστραλίας στις 5.619 μονάδες.

Ράλι 3% για τον κινεζικό δείκτη CSI στις 4.712 μονάδες και 2,67% για τον Shanghai Composite στις 4.397 μονάδες, με τους επενδυτές να «χαιρετίζουν» τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε το Πεκίνο για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θέτουν ως προτεραιότητα το περαιτέρω άνοιγμα της κινεζικής κεφαλαιαγοράς και την αναδιάρθρωση κρατικών επιχειρήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v