Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα πίεσαν τις ασιατικές αγορές.

Τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, που δημιουργούν ανησυχίες για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, επηρέασαν τις ασιατικές αγορές -και κυρίως το Τόκιο- χωρίς όμως να οδηγούν σε sell-off, με την αγορά της Σαγκάης μάλιστα να γυρνά σε θετικό πεδίο.

Η αγορά της Κίνας έκανε «παύση» από το τριήμερο ράλι της, με τις εταιρείες του ενεργειακού και χρηματοπιστωτικού τομέα να καταγράφουν απώλειες μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις επενδύσεις σε τίτλους σταθερού εισοδήματος, που σημείωσαν των βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 14 ετών, αλλά και των στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή του Απριλίου, που ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρούσε κατά 0,1% στις 152.45 μονάδες, ενώ με απώλειες 0,98% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.570,24 μονάδες.

Απώλειες 0,32% για τον δείκτη ASX στις 5.692,5 μονάδες και 0,23% για τον κινεζικό δείκτη CSI στις 4.707 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύονταν κατά 0,29% στις 2.120,3 μονάδες, κατά 0,16% ο Shanghai Composite στις 4.380 μονάδες, με τον δείκτη Hang Seng να παρουσιάζει οριακές μεταβολές μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου», στις 27.246 μονάδες.

«Αν και η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει, ωστόσο μπορεί να μην ανακάμπτει τόσο όσο περίμεναν πολλοί επενδυτές», σχολιάζει ο Russ Koesterich της BlackRock, συμπληρώνοντας πως η Fed «είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια το φθινόπωρο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v