Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιφατικά μηνύματα στις ασιατικές αγορές

Οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας επιβαρύνουν το κλίμα στις ασιατικές αγορές, παρά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα από την Ιαπωνία.

Με μικτά πρόσημα ξεκινά η εβδομάδα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα εγείρουν αμφιβολίες ως προς το αν η οικονομία της χώρας κινείται ανοδικά, ενώ από την άλλη πλευρά τα εταιρικά αποτελέσματα ιαπωνικών εταιρειών δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας.

Παράλληλα, οι τιμές νέων κατοικιών στην Κίνα υποχώρησαν με βραδύτερο ρυθμό τον Απρίλιο, ενώ η οικονομία της Ταϊλάνδης έδειξε ήπια ανάκαμψη το α' τρίμηνο του 2015 ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,8% στις 19.890,27 μονάδες.

Απώλειες 1,22% για τον δείκτη ASX της Αυστραλίας στις 5.660 μονάδες και 1,11% για τον δείκτη Hang Seng στις 27.513 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,34% κινείται ο δείκτης Kospi στις 2.113 μονάδες. Ήπιες απώλειες στην Κίνα, με τον δείκτη CSI να υποχωρεί κατά 0,31% στις 4.603 μονάδες, ενώ ο Shanghai Composite διαμορφώνεται 0,07% χαμηλότερα στις 4.305 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v